DECRET 279/1985, de 12 de setembre, de creació del Registre d'Empreses Periodístiques i Agències Informatives de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableix el Decret 16/1986.

La Llei 29/1984, de 2 d'agost, va derogar el Capítol IV de la Llei de Premsa i Impremta de 18 de març de 1966, cosa que implica la supressió del Registre d'Empreses Periodístiques, i va crear un nou Registre administratiu d'empreses periodístiques i agències informatives. Per aquest motiu, resulta convenient dictar una nova normativa sobre aquesta matèria, que substitueixi l'establerta pel Decret 455/1982 i la seva Ordre de desplegament de 6 de desembre de 1982.

En conseqüència, a proposta del Conseller de Cultura i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

- Es crea, en el si de la Direcció General del

Patrimoni Escrit i Documental del Departament de Cultura, el Registre d'Empreses Periodístiques i Agències Informatives de Catalunya. 1.1.

- S'hauran d'inscriure al Registre totes les empreses periodístiques i agències informatives domiciliades a Catalunya que pretenguin acollir-se a algun dels ajuts regulats a la Llei 29/1984 i al Reial Decret 2089/1984, o a algun dels ajuts de la Generalitat de Catalunya.

Article 2

- L'expedient d'inscripció al Registre s'iniciarà

mitjançant una instància adreçada al Director General del Patrimoni Escrit i Documental, que podrà ser presentada a la seu d'aquesta Direcció General, a qualsevol dels Serveis Territorials del Departament de Cultura, o, en general, per qualsevol dels sistemes establerts a l'article 66 de la Llei de Procediment Administratiu.

Article 3

- Les condicions i la documentació necessàries

per obtenir la inscripció al Registre d'Empreses Periodístiques i Agències Informatives de Catalunya seran les que estableix el Reial Decret 2089/1984.

Article 4

- Les empreses periodístiques hauran de

presentar, a més dels documents expressats a l'article anterior, una declaració de la publicació o publicacions periòdiques que l'empresa es proposa editar, amb indicació, en cada cas, dels punts següents:

  1. Títol de la publicació, acompanyat amb certificació del Registre de la Propietat Industrial acreditativa de la seva inscripció a l'esmentat Registre. Cas que la inscripció del títol estigui en tramitació i no consti una oposició motivada sobre el títol, es podrà presentar el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR