RESOLUCIÓ d'1 de juny de 1999, de modificació dels Estatuts del Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

d’1 de juny de 1999, de modificació dels Estatuts del Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya.

Vista l’Ordre de 20 de setembre de 1985, publicada en el DOGC núm. 664, de 21 de març de 1986, per la qual es va declarar l’adequació a la legalitat, la inscripció en el Registre de Col·legis Professionals de Catalunya i la publicació dels Estatuts del Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya;

Vista la modificació global dels Estatuts aprovada en assemblees generals extraordinàries de 5 de setembre de 1998 i 25 de febrer de 1999;

Vistos la Llei 13/1982, de 17 de desembre, de col·legis professionals i el Decret 329/1983, de 7 de juliol, d’aprovació del reglament que la desplega; el Decret 213/1983, de 31 de maig, pel qual es delega en el conseller de Justícia perquè exerceixi funcions atribuïdes al Departament de la Presidència; la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya i el Decret 184/1994, de 26 de juliol;

Atès que els articles modificats s’adeqüen a la legalitat;

Atès que el present expedient ha estat promogut per persona legitimada, que s’han aportat els documents essencials, i que s’han complert tots els tràmits establerts;

D’acord amb el que disposen els articles 79 i 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta de la Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques,

Resolc:

—1 Declarar l’adequació a la legalitat de la modificació global del Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya i disposar-ne la inscripció en el Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya.

—2 Disposar que es publiqui al DOGC la modificació dels Estatuts esmentats, com a annex a aquesta Resolució.

Barcelona, 1 de juny de 1999

Núria de Gispert i Català

Consellera de Justícia

Annex

Modificació dels Estatuts del Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya

Títol 1

Del règim jurídic

Article 1

Denominació i naturalesa

El Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya, d’ara endavant Col·legi, és una corporació de dret públic de caràcter professional, dotada de personalitat jurídica pròpia i amb plena capacitat per a l’acompliment de les seves finalitats.

Article 2

Àmbit territorial i domicili

El Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya desplega la seva actuació dins el territori de Catalunya, amb seu a la ciutat de Barcelona, Travessera de Dalt, 11-13, i comprèn les demarcacions territorials corresponents a les comarques de Barcelona, comarques de Girona, comarques de Lleida, comarques de Tarragona, a excepció de les comarques del Baix Ebre, i el Montsià, que formen la Demarcació de Tortosa.

Les seus d’aquestes demarcacions territorials són a:

Barcelona: Travessera de Dalt, 11-13

Girona: c. Santa Eugènia, 102-104, esc. C, entl. 1a

Lleida: Gran Passeig de Ronda, 170, entl. 1a

Tarragona: c. Gasòmetre, 29, 1r 4a (Edifici Fòrum)

Tortosa: (Baix Ebre i Montsià): c. Sant Ildefons, 11, 1a

Article 3

Competències

El Col·legi agruparà obligatòriament tots els enginyers tècnics agrícoles i els perits agrícoles que exerceixin la professió dins el seu àmbit territorial, en qualsevol de les seves modalitats, ja sigui lliurement o en entitats públiques i privades, i en tota activitat de la mateixa índole en la qual sigui necessari estar en possessió del títol, o sempre que aquesta titulació sigui condició o mèrit per desenvolupar-la.

Article 4

Règim jurídic

El Col·legi es regirà per la normativa següent:

a) Aquests Estatuts.

b) Llei de Col·legis professionals 13/1982, de 17 de desembre, i el seu Reglament aprovat pel Decret 329/1983, de 7 de juliol.

c) Altres disposicions de l’Estat espanyol i la Generalitat de Catalunya que siguin aplicables.

d) Reglaments relatius a matèries específiques que aprovi l’Assemblea General del Col·legi.

e) Acords dels òrgans de govern del Col·legi i de les demarcacions adoptats dins el seu àmbit de competències.

f) Pel que fa als acords del Consell General de Col·legis Oficials d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles d’Espanya i el seu caràcter vinculant es regiran pel que en cada cas disposin la normativa estatal i/o autonòmica d’aplicació.

Article 5

Finalitats i funcions

Són funcions pròpies del Col·legi i de les seves demarcacions dins el seu àmbit territorial:

  1. Ordenar, en l’àmbit de la seva competència, l’activitat professional, i dins del respecte als drets ciutadans, i exercir la facultat disciplinària en matèries professionals i col·legials.

  2. Exercir la representació de la defensa de la professió davant l’Administració, les institucions, els tribunals, entitats i particulars, amb legitimació per prendre part en qualsevol litigi o causa, que afecti els interessos professionals, i exercir el dret de petició, d’acord amb la Llei.

  3. Col·laborar amb l’Administració, mitjançant la realització d’estudis, l’emissió d’informes, l’elaboració d’estadístiques i altres activitats relacionables amb la professió que li siguin sol·licitades o que el Col·legi o les demarcacions acordin per pròpia iniciativa.

  4. Formar part, quan escaigui, dels patronats universitaris i altres.

  5. Participar, quan escaigui, en l’elaboració dels plans d’estudis i informar sobre les normes d’organització dels centres docents corresponents a la professió i mantenir-hi contacte permanent.

  6. Organitzar activitats i serveis comuns de caràcter professional, cultural, assistencial, de previsió i d’altres anàlegs, que resultin d’interès per als col·legiats.

  7. Procurar l’harmonia i la col·laboració entre els col·legiats, evitar la competència deslleial entre ells i intervenir, havent-ho sol·licitat prèviament, en via de conciliació i arbitratge en les qüestions que, per motius professionals, se suscitin entre els col·legiats.

  8. Adoptar les mesures que condueixin a evitar i perseguir la intrusió professional.

  9. Resoldre per laude, a instància de les parts interessades, les discrepàncies que puguin sorgir en relació amb l’actuació professional dels col·legiats i amb la percepció dels seus honoraris.

  10. Emetre informes i dictàmens en procediments judicials o administratius, en els quals es discuteixin qüestions sobre honoraris professionals.

  11. Visar els treballs professionals dels col·legiats.

  12. Organitzar cursos de formació.

  13. Complir i fer complir als col·legiats les lleis que afectin la professió, els presents Estatuts, les normes que en el seu desenvolupament es dictin i les decisions adoptades pels òrgans col·legials en matèria de la seva competència.

  14. Portar a terme totes aquelles funcions que redundin en benefici dels interessos de la professió i dels col·legiats.

  15. Donar suport a la competència dels enginyers tècnics agrícoles i perits agrícoles en tots els camps professionals que per la seva preparació puguin desenvolupar.

  16. Desenvolupar les altres funcions que la legislació disposi.

Article 6

Estructura i organització

El Col·legi, per a l’acompliment d’aquestes finalitats i l’exercici de les funcions que té atribuïdes, adopta l’estructura següent:

a) Una organització unitària o central, que garanteixi la unitat d’expressió externa i l’homogeneïtat de funcionament intern del Col·legi.

b) Una organització territorial o perifèrica, constituïda per les demarcacions assenyalades a l’article 2, amb les competències pròpies que els atribueixen aquests Estatuts i les que els puguin delegar els òrgans de govern centrals del Col·legi.

Aquesta organització territorial es fonamenta en l’autonomia funcional i econòmica de les demarcacions.

Article 7

Relacions externes

  1. Amb caràcter general el Col·legi es relacionarà:

    a) Amb el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya en tot allò que es refereix als aspectes institucionals i corporatius.

    b) Amb el corresponent departament de la Generalitat de Catalunya en el qual faci referència als respectius àmbits d’actuació del Col·legi i, en general, al desenvolupament de la professió d’enginyer tècnic agrícola i perit agrícola.

    c) Amb l’Administració de l’Estat espanyol i l’administració local mitjançant els corresponents ministeris, ajuntaments i organismes autònoms, així com amb les universitats, fundacions i altres institucions o entitats anàlogues.

    d) A nivell de coordinació i col·laboració amb el Consell General de Col·legis d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles d’Espanya.

  2. Les relacions del Col·legi Oficial de Catalunya amb les administracions públiques a nivell estatal, amb entitats estrangeres i organismes internacionals i amb altres col·legis professionals es podran canalitzar mitjançant el Consell General de Col·legis d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles d’Espanya.

Article 8

Assumpció de funcions

D’acord amb l’apartat 3 de l’article 15 de la Llei 13/1982, el Col·legi de Catalunya assumeix les funcions que la Llei determina per als consells de col·legis de Catalunya.

Títol 2

Òrgans de govern

Article 9

Denominació

Són òrgans de govern:

a) Centrals: l’Assemblea General del Col·legi i la Junta de Govern del Col·legi.

b) Territorials: les assemblees generals de les demarcacions i les juntes de govern de les demarcacions.

Article 10

De l’Assemblea General del Col·legi

  1. Definició

    L’Assemblea...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR