ORDRE de 20 de gener de 1988, de creació de la Comissió de Promoció de l'Ensenyament del Català a les universitats de fora de l'àmbit territorial de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyOrdre

La Generalitat de Catalunya, sensible a la necessitat de consolidar i estendre la presència de l'ensenyament de la llengua catalana a l'àmbit universitari de fora de Catalunya, vol coordinar els diferents esforços que des dels Departaments de Cultura i d'Ensenyament s'estan fent per cobrir aquestes necessitats.

En aquest context, els Departaments esmentats, mitjançant els seus òrgans administratius corresponents, han elaborat un projecte d'actuacions encaminades a coordinar i donar informació i suport als lectorats de català a les universitats situades fora de l'àmbit territorial de Catalunya, així com a estudiar i elaborar propostes de creació de lectorats de català a les universitats més prestigioses d'arreu del món.

Per tal d'establir els mecanismes necessaris per a la consecució òptima dels objectius d'aquest projecte,

Ordenem:

Article 1

Es crea la Comissió de Promoció de l'Ensenyament del Català a les universitats de fora de l'àmbit territorial de Catalunya.

Article 2

L'esmentada Comissió estarà formada pels membres següents: President: el Director General d'Universitats del Departament d'Ensenyament, o la persona en qui delegui. Vocals El Director General de Política Lingüística del Departament de Cultura, o la persona en qui delegui. Dos especialistes en Filologia, un en representació de la Universitat de Barcelona i l'altre en representació de la Universitat Autònoma de Barcelona, nomenats pels Rectors respectius. El Cap del Servei d'Assessorament Lingüístic de la Direcció General de Política Lingüística. El Cap del Gabinet Tècnic de Recerca de la Direcció General d'Universitats. Secretari: amb veu i sense vot, nomenat pel President de la Comissió.

Article 3

La Comissió de Promoció de l'Ensenyament del Català a les universitats de fora de l'àmbit territorial de Catalunya tindrà les funcions següents: 3.1 Recollir tota la informació, demandes i suggeriments sobre el manteniment, la creació i la supressió de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR