ORDRE EDU/64/2007, de 20 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores per atorgar subvencions a les associacions i organitzacions professionals d'ensenyants, i a altres entitats amb personalitat jurídica pròpia i sense finalitat de lucre directament vinculades al món de l'ensenyament, per a la realització d'activitats de formació...

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EDU/64/2007, de 20 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores per atorgar subvencions a les associacions i organitzacions professionals d'ensenyants, i a altres entitats amb personalitat jurídica pròpia i sense finalitat de lucre directament vinculades al món de l'ensenyament, per a la realització d'activitats de formació permanent adreçades al professorat de nivell no universitari, i s'obre la convocatòria pública per al curs 2006-2007.

El Departament d'Educació preveu en el seu Pla de formació permanent un conjunt d'accions encaminades a facilitar al professorat la participació en activitats de formació permanent.

A Catalunya hi ha entitats que tenen entre els seus objectius la formació permanent del professorat d'ensenyament no universitari, les quals, periòdicament o al final del període lectiu anual com és el cas de les escoles d'estiu, organitzen activitats de formació que són d'interès per a l'actualització de coneixements i la millora de la pràctica docent del professorat de nivells educatius no universitaris.

La concessió de subvencions a entitats com les descrites es troba entre les accions que emprèn el Departament d'Educació per afavorir la participació del professorat en activitats de formació permanent. L'objectiu de les subvencions és aconseguir que el professorat de nivells educatius no universitaris pugui accedir a les activitats de formació permanent amb costos d'inscripció reduïts, i incrementar així les oportunitats d'aquest col·lectiu de rebre formació permanent.

El Departament d'Educació vol promoure la realització d'aquestes actuacions mitjançant l'atorgament dels ajuts que permetin les disponibilitats pressupostàries.

Per això, de conformitat amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i a proposta de la Direcció General d'Innovació,

Ordeno:

Article 1

S'aproven les bases reguladores que consten a l'annex d'aquesta Ordre, per a l'atorgament de subvencions a les associacions i organitzacions professionals d'ensenyants, i a altres entitats amb personalitat jurídica pròpia i sense finalitat de lucre directament vinculades al món de l'ensenyament, per contribuir al sosteniment de les despeses ocasionades per la realització d'activitats de formació permanent adreçades al professorat de nivell no universitari.

Article 2

S'obre la convocatòria pública per a la concessió de les subvencions corresponents a les activitats realitzades durant el curs 2006-2007, que es regeix per les bases que es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre. Les activitats s'han de realitzar no més tard del 31 d'agost de 2007.

Article 3

Les sol·licituds es presentaran adreçades al director general d'Innovació, d'acord amb el model que es pot trobar a l'adreça electrònica: http://www.gencat.net/educacio, en el termini de quinze dies naturals a comptar des de l'endemà de la data de publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

Article 4

Import i partida pressupostària

L'import total màxim destinat a aquesta convocatòria és de 778.600,00 euros, i es finançaran amb càrrec de la partida pressupostària EN02 D/482000100/4260, del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2006, prorrogat per al 2007.

Article 5

Es delega en el director general d'Innovació la competència per resoldre la convocatòria i autoritzar la despesa corresponent, a proposta de la comissió avaluadora, integrada per:

El subdirector general de Formació Permanent i Recursos Pedagògics, que en serà el president.

La cap del Servei de Programació i Avaluació o persona en qui delegui.

La cap del Servei de Gestió Econòmica Administrativa o persona en qui delegui.

Dos/Dues tècnics/tècniques de la Direcció General d'Innovació, un dels quals actuarà com a secretari/ària.

Article 6

Justificació de la subvenció

Les entitats beneficiàries hauran d'acreditar davant la Direcció General d'Innovació, no més tard del 30 de setembre de 2007, que s'han realitzat les actuacions, que s'han complert els requisits que determini la resolució de concessió i que l'import de la subvenció s'ha destinat a les actuacions per a les quals s'ha concedit.

Article 7

Les subvencions esmentades no tenen caràcter recurrent.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant l'òrgan que va dictar l'acte, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, segons el que disposen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 20 de març de 2007

Ernest Maragall i Mira

Conseller d'Educació

Annex

Bases

.1 Objecte i finalitat

L'objecte d'aquestes bases és regular la concessió de subvencions a les associacions i organitzacions professionals d'ensenyants, i a altres entitats amb personalitat jurídica pròpia i sense finalitat de lucre directament vinculades al món de l'ensenyament, que organitzin activitats de formació permanent adreçades al professorat de nivell no universitari.

.2 Activitats

Les activitats de formació per a les quals es pot sol·licitar ajut han de tenir les característiques següents:

a) Ser activitats de formació d'alguna d'aquestes modalitats: cursos, seminaris, grups de treball, congressos, jornades, simposis o...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR