ORDRE BSF/100/2012, d'11 d'abril, per la qual s'aproven les bases i s'obre la convocatòria per a la concessió de subvencions del Departament de Benestar Social i Família a entitats per a programes i actuacions amb motiu de l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu i de la Solidaritat Intergeneracional.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Benestar Social i Família
Rango de LeyOrdre

La Decisió 940/2011/UE del Parlament Europeu i del Consell, de 14 de setembre de 2011, adopta declarar l’any 2012 "Any Europeu de l’Envelliment Actiu i de la Solidaritat Intergeneracional". La participació en aquest Any Europeu està oberta, entre altres, als Estats membres.

El Decret 332/2011, de 3 de maig, de reestructuració del Departament de Benestar Social i Família, estableix que l’Oficina de la Gent Gran Activa depèn de la Secretaria de Família. D’acord amb aquest Decret li correspon valorar els projectes de subvencions vinculats a l’Oficina.

En el marc d’aquestes competències, el Departament de Benestar Social i Família considera adient aprovar una convocatòria de subvencions a entitats sense ànim de lucre, amb la finalitat d’impulsar programes i actuacions en relació amb els objectius de l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i de la Solidaritat Intergeneracional.

Atès el que preveuen el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el seu Reglament de desplegament aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol;

Vist l’informe del Consell General de Serveis Socials, i en ús de les atribucions que em confereix la legislació vigent i, en concret, l’article 92.3 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases de la convocatòria, que consten en l’annex d’aquesta Ordre.

Article 2

Obrir la convocatòria per atorgar subvencions a entitats sense ànim de lucre per a programes i actuacions en motiu de l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i de la Solidaritat Intergeneracional.

Article 3

La dotació d’aquesta convocatòria serà de 420.000 € de les partides del pressupost per a l’exercici 2012 de la Generalitat de Catalunya, següents:

BE05 D/4810000100/325 import 10.000 euros.

BE05 D/4820000100/325 import 410.000 euros.

El crèdit inicial disponible indicat es podrà ampliar d’acord amb la normativa vigent.

Article 4

Les sol·licituds s’han de presentar, en el lloc i la forma que indiquen les bases reguladores, en el termini de 20 dies naturals a comptar des de l’endemà de la data de publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Article 5

Les actuacions objecte d’aquests ajuts s’han de dur a terme durant l’any natural de la convocatòria tenint en compte, en qualsevol cas, el termini màxim de justificació previst a les bases reguladores.

Article 6

La tramitació de les sol·licituds presentades correspon al Servei de Prestacions Econòmiques i Subvencions de la Secretaria de Família, i la resolució, a la persona titular de la Secretaria de Família.

El termini màxim per notificar i emetre resolució és de tres mesos a comptar de l’endemà de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds. Transcorregut el termini esmentat sense que s’hagi conclòs el procediment, les entitats interessades poden entendre desestimades les seves sol·licituds per silenci administratiu.

Article 7

La resolució es notificarà per correu certificat als interessats.

Contra la resolució que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d’alçada davant el mateix òrgan que dicta la resolució o davant el superior jeràrquic, que és l’òrgan competent per emetre resolució, en el termini d’un mes, d’acord amb el disposen l’article 114 i 115 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i l’article 76 de la Llei 26/2010, de 3 d’agost, del règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l’endemà de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Contra l’acte de convocatòria, que exhaureix les via administrativa, i les bases reguladores, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu, d’acord amb l’article 10.1.b de la Llei 29/1998 de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l’endemà de la data de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Amb caràcter previ, contra l’acte de convocatòria, les persones interessades poden interposar recurs de reposició, d’acord amb l’article 77 de la Llei 26/2010, de 3 d’agost, davant el conseller de Benestar Social i Família, en el termini d’un més a comptar de l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 11 d'abril de 2012

Josep Lluís Cleries i Gonzàlez

Conseller de Benestar Social i Família

Annex

Bases per a la concessió de subvencions a entitats per a programes i actuacions en motiu de l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i de la Solidaritat Intergeneracional

—1 Objecte

L’objecte d’aquesta subvenció és el suport en el finançament de les actuacions per a programes que incorporin els objectius de l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i de la Solidaritat Intergeneracional:

1.1 Sensibilitzar la societat sobre la importància del valor de l’envelliment actiu, destacant la contribució que la gent gran pot fer a la societat i a la seva economia.

1.2 Promoure i impulsar l’envelliment actiu dins de tots els àmbits de la societat, aprofitant tot el potencial que pot aportar la Gent Gran.

1.3 Estimular el debat i l’intercanvi d’experiències entre els Estats membres i els sectors interessats, amb l’objectiu de consensuar les propostes sobre les polítiques d’envelliment actiu.

1.4 Identificar i difondre les bones pràctiques, per tal de fomentar la cooperació i les sinèrgies entre els diferents actors.

—2 Programes o actuacions subvencionables

2.1 La Secretaria de Família podrà subvencionar els programes o actuacions següents:

  1. Programes o actuacions de promoció de la participació activa de la gent gran.

  2. Programes o actuacions de promoció de les relacions intergeneracionals.

  3. Programes o actuacions que promoguin la millora del benestar i la salut de la gent gran a partir de l’envelliment actiu.

  4. Programes que promoguin la formació continuada de la gent gran.

    2.2 En cap cas poden ser subvencionables els projectes o actuacions que corresponen a serveis que l’Administració gestiona directament o indirectament, ni els projectes o activitats que, si bé tenen relació amb els programes descrits, són més propis de les competències específiques d’altres departaments de la Generalitat o d’altres unitats del Departament.

    2.3 Serà condició que aquests programes es portin a terme en el transcurs de l’any 2012 i tinguin una durada mínima de sis mesos.

    2.4 En tot cas, l’atorgament de les subvencions als projectes o actuacions estarà supeditada a les disponibilitats pressupostàries de l’exercici de la convocatòria.

    —3 Entitats beneficiàries

    Poden ser-ne beneficiàries les associacions, les fundacions i altres persones jurídiques privades sense ànim de lucre sempre que desenvolupin les activitats i programes a Catalunya.

    —4 Requisits

    4.1 Els requisits que han de complir les entitats sol·licitants són els següents:

  5. Han d’estar legalment constituïdes i estar inscrites en el registre genèric corresponent. Les bases específiques establiran els requisits que es puguin considerar necessaris d’inscripció a registres específics.

  6. No haver estat objecte de cap resolució ferma de caràcter sancionador amb relació a la prestació del servei que se subvenciona, o bé haver-ne estat objecte i haver prescrit la sanció.

  7. Han de complir els requisits que estableixen els articles 32.1, 32.3, 33 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística, en el local, la sala, l’establiment o el centre de treball on es presti l’activitat o servei objecte de subvenció.

  8. Les entitats amb un nombre de 50 persones treballadores o més han de complir l’obligació que estableix l’article 38.1 de la Llei 13/1982, de 7 d’abril...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR