ORDRE d'1 de juny de 2000, per la qual s'estableixen els continguts formatius, les capacitats i el procediment per a l'obtenció d'equiparacions entre les qualificacions de l'ensenyament de busseig de les entitats no federatives i les qualificacions oficials de busseig d'esbarjo. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 3230, pàg. 12120, de 21.9.2000).

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

d’1 de juny de 2000, per la qual s’estableixen els continguts formatius, les capacitats i el procediment per a l’obtenció d’equiparacions entre les qualificacions de l’ensenyament de busseig de les entitats no federatives i les qualificacions oficials de busseig d’esbarjo. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 3230, pàg. 12120, de 21.9.2000).

NOTA. En aquest document s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

Les condicions per a la pràctica del busseig que ofereix la costa catalana han afavorit l’establiment a Catalunya de diverses entitats privades que es dediquen a l’ensenyament del busseig recreatiu.

Aquesta realitat aconsella establir la via que permeti a aquestes entitats equiparar els nivells d’ensenyament del busseig recreatiu de les seves estructures amb les qualificacions oficials de busseig d’esbarjo, així com determinar els continguts formatius mínims, les condicions d’aquestes entitats, i el procediment a seguir per poder sol·licitar les esmentades equiparacions.

Les equiparacions entre les qualificacions de busseig de la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques (FECDAS) i les qualificacions oficials van ser regulades específicament per l’Ordre d’aquest Departament de 29 de juliol de 1999, per la qual s’estableixen les equivalències entre qualificacions oficials de busseig d’esbarjo i les qualificacions de busseig esportiu de la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques.

El Decret 2055/1969, de 25 de setembre, regula l’exercici d’activitats subaquàtiques i l’Ordre de 25 d’abril de 1973, aprova el Reglament per a l’exercici d’activitats subaquàtiques en les aigües marítimes i interiors.

El Reial decret 1913/1997, de 19 de desembre, pel qual es configuren com a ensenyaments de règim especial els que condueixen a l’obtenció de titulacions de tècnics esportius, i s’aproven les directrius generals dels títols i dels corresponents ensenyaments mínims, estableix com a ensenyaments de règim especial les titulacions de tècnics esportius. Així mateix, disposa que s’establirà un règim transitori fins que s’implantin aquests nous ensenyaments.

D’altra banda, la disposició derogatòria segona del Reial decret 1913/1997 estableix que els ensenyaments i títols esportius d’instructor i monitor que preveu el Decret 2055/1969, de 25 de setembre, es derogaran en el moment que s’implantin aquests nous ensenyaments.

La finalitat d’aquesta Ordre és equiparar les qualificacions del busseig de les entitats no federatives i les qualificacions oficials del busseig d’esbarjo vigents que preveu el Decret 2055/1969, fins que en l’àmbit autonòmic no s’adopti el règim de tècnics esportius que preveu el Reial decret 1913/1997.

Per tot això,

Ordeno:

Article 1

Continguts teòrics i pràctics i càrrega d’hores docents

1.1 Es determinen els continguts formatius teòrics i pràctics i la càrrega d’hores docents corresponents a les titulacions de bussejador esportiu de 2a classe i bussejador esportiu de 1a classe que estableix el Decret 2055/1969, de 25 de setembre, pel qual es regula l’exercici d’activitats subaquàtiques. Aquests continguts formatius figuren a l’annex d’aquesta Ordre, sens perjudici del que disposen la normativa de seguretat i el Decret 54/2000, de 26 de gener, pel qual s’estableixen els requeriments mínims per al funcionament dels centres d’immersió.

1.2 Es determinen els continguts teòrics i pràctics i la càrrega d’hores docents corresponents a les titulacions de bussejador monitor esportiu i bussejador instructor esportiu que estableix el Decret 2055/1969, de 25 de setembre. D’acord amb el que estableix la disposició derogatòria segona del Reial decret 1913/1997, de 19 de desembre, els continguts i la càrrega esmentats seran d’aplicació fins a la implantació dels títols oficials de tècnics esportius en activitats subaquàtiques.

Aquests continguts figuren a l’annex d’aquesta disposició, sens perjudici del que disposen la normativa de seguretat i el Decret 54/2000, de 26 de gener, pel qual s’estableixen els requeriments mínims per al funcionament dels centres d’immersió.

Article 2

Estructura i característiques de les entitats

Les entitats que es dediquin a l’ensenyament del busseig d’esbarjo i que desitgin sol·licitar l’equivalència entre els nivells de la seva estructura i les qualificacions oficials de busseig d’esbarjo, han de complir els requisits següents:

a) Tenir personalitat jurídica pròpia i estar constituïdes i registrades i amb domicili fiscal al territori de l’estat espanyol.

b) Disposar d’una estructura per a la formació del busseig integral amb diferents nivells de bussejadors, monitors i instructors, que s’ajusti a l’estructura de continguts teòrics i pràctics i càrrega d’hores docents a què es refereix l’annex d’aquesta Ordre.

c) Gaudir de reconegut prestigi a nivell nacional i internacional, amb àmplia acceptació en els centres d’immersió.

Article 3

Sol·licitud d’equivalències

Les entitats que desitgin sol·licitar les equivalències entre les seves qualificacions i les qualificacions oficials de busseig d’esbarjo dirigiran la seva sol·licitud a la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i adjuntaran la documentació següent:

a) Documentació acreditativa del compliment de les condicions que estableix l’apartat a) de l’article anterior.

b) Descripció en detall dels programes teòrics i pràctics d’ensenyament per a bussejadors, monitors i instructors i de tota l’estructura formativa, amb hores docents, mitjans humans i materials, i capacitats a assolir en cadascun dels nivells.

c)...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR