ORDRE ARP/30/2006, de 10 de febrer, per la qual s'estableixen les equivalències entre qualificacions oficials de busseig d'esbarjo i les qualificacions de busseig esportiu de la Federació Catalana d'Activitats Subaquàtiques.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ARP/30/2006, de 10 de febrer, per la qual s'estableixen les equivalències entre qualificacions oficials de busseig d'esbarjo i les qualificacions de busseig esportiu de la Federació Catalana d'Activitats Subaquàtiques.

La Federació Catalana d'Activitats Subaquàtiques (FECDAS) disposa a Catalunya d'una àmplia estructura formativa de reconegut prestigi, establerta des dels inicis de l'activitat subaquàtica a l'Estat espanyol, que la capaciten per dur a terme els ensenyaments de busseig.

A més, les titulacions de la Federació Catalana d'Activitats Subaquàtiques tenen reconeixement estatal a través de la Federació Espanyola d'Activitats Subaquàtiques i del Consell Superior d'Esports, i internacional a través de la Confederació Mundial d'Activitats Subaquàtiques (CMAS).

El Decret legislatiu 1/2000, de 31 de juliol, pel qual s'aprova el Text únic de la Llei de l'esport, determina que les federacions esportives catalanes són entitats privades d'interès públic i social, dedicades a la promoció, la gestió i la coordinació de la pràctica dels esports específics reconeguts dins l'àmbit de Catalunya, i que gaudeixen de personalitat jurídica i capacitat d'obrar plenes per al compliment dels seus fins.

Al seu moment, l'Ordre de 29 de juliol de 1999, del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, per la qual s'estableixen les equivalències entre qualificacions oficials de busseig d'esbarjo i les qualificacions de busseig esportiu de la Federació Catalana d'Activitats Subaquàtiques (DOGC núm. 2953, de 16.8.1999), va regular aquestes equivalències. A hores d'ara, la Federació ha modificat el Pla de Formació i Atribucions del Bussejador una estrella FECDAS, i ha ampliat els coneixements formatius teòrics i pràctics que corresponen a la formació d'aquests bussejadors. Per tot això, cal modificar l'Ordre de 29 de juliol de 1999 esmentada.

D'acord amb el Decret 2055/1969, de 25 de setembre, pel qual es regula l'exercici de les activitats subaquàtiques, i l'Ordre de 25 d'abril de 1973, de la Presidència del Govern, que aprova el Reglament per a l'exercici d'activitats subaquàtiques en les aigües marítimes i interiors;

D'acord amb el Reial decret 901/1995, de 2 de juny, sobre traspàs de funcions i serveis de l'Administració de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria d'ensenyaments nauticoesportius i subaquaticoesportius;

D'acord amb el Decret 209/1995, d'11 de juliol, pel qual s'assignen al Departament d'Agricultura...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR