ORDRE de 9 de febrer de 2001, per la qual es crea el Consell Català de Formació Farmacèutica Continuada.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 9 de febrer de 2001, per la qual es crea el Consell Català de Formació Farmacèutica Continuada.

L’Article 17 de la Llei 31/1991, de 13 de desembre, d’ordenació farmacèutica de Catalunya, estableix que el Departament de Sanitat i Seguretat Social, en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament, les universitats catalanes, el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya i la Societat Catalana de Farmàcia Clínica de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, ha d’arbitrar el sistema pel qual, mitjançant una formació continuada, es garanteixi l’actualització necessària i permanent dels coneixements dels farmacèutics, que permeti a la població rebre un servei sanitari i professional adequat a les seves necessitats, amb els últims avenços científics i tecnològics.

D’altra banda, la creació de la Comissió de Formació Continuada del Sistema Nacional de Salut, mitjançant conveni de Conferència sectorial formalitzat en data 15 de desembre de 1997, fa palesa la necessitat que les administracions públiques amb competència en la matèria assumeixin la responsabilitat de liderar el sistema que permeti assegurar la qualitat de les activitats de formació que són ofertes als professionals sanitaris, amb criteris de coordinació i col·laboració eficaces.

En aquest context, és convenient crear un òrgan interdepartamental que, integrat per totes les entitats implicades, possibiliti la coordinació dels esforços que s’estan fent d’una manera dispersa per assegurar la qualitat de les activitats de formació adreçades als farmacèutics, i contribueixi a implantar, seguint el model iniciat en l’àmbit de la formació mèdica continuada, un sistema d’acreditació a Catalunya que serveixi com a referent a la demanda creixent de formació en l’àmbit farmacèutic.

En la seva composició s’ha de tenir en compte la reorganització duta a terme en el si de l’Administració de la Generalitat, pel que fa a les competències en matèria d’universitats i recerca, desvinculades del Departament d’Ensenyament des de la creació del Comissionat per a Universitats i Recerca, i actualment exercides pel Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació.

D’acord amb el que s’ha exposat, en ús de les competències que m’atribueixen els Articles 12 i 62 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR