ORDRE de 2 de març de 2001, per la qual es regula el programa experimental de suport a la contractació del primer empleat per part de treballadors autònoms (1+1).

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 2 de març de 2001, per la qual es regula el programa experimental de suport a la contractació del primer empleat per part de treballadors autònoms (1+1).

L’evolució del mercat de treball a Catalunya mostra, en aquests darrers anys, un creixement de l’ocupació en termes generals, si bé apareixen borses d’atur en determinats col·lectius de la població que fan aconsellable l’aplicació de noves mesures d’impuls a la col·locació de les persones que les componen.

Tanmateix, els treballadors autònoms suposen un gran potencial de creació d’ocupació, si bé la contractació del seu primer treballador sol tenir dificultats financeres que es deriven precisament de la seva petita dimensió empresarial.

Per aquest motiu, com a objectius prioritaris d’actuació del Departament de Treball es recullen, entre altres, els següents:

a) Potenciar l’esperit emprenedor i, de manera particular, la figura dels treballadors autònoms, per tal que siguin objecte d’una especial atenció, ateses les seves peculiaritats i especificitats pròpies.

b) Promoure noves oportunitats per a les persones amb dificultats d’incorporació al mercat de treball i facilitar que s’insereixin al món laboral.

També per mitjà del Programa Operatiu Objectiu 3 (2000-2006) del Fons Social Europeu, la Generalitat de Catalunya, amb referència a l’eix 2 sobre el reforç de la capacitat empresarial, estableix com a objectiu específic afavorir l’ocupació en les PIMES i en les distintes formes de l’economia social. Es fomentaran actuacions que tinguin com a objectiu motivar la iniciativa empresarial, mitjançant la promoció de l’autoocupació i les possibilitats de generació d’ocupació que ofereix el món de l’economia social. Així mateix, s’articularan ajuts per a la contractació del primer assalariat per part dels treballadors autònoms, ja que l’ocupació autònoma representa un gran potencial en la creació de llocs de treball.

Tot plegat es pretén afrontar en aquest programa experimental de suport a la contractació del primer empleat per part de treballadors autònoms (1+1).

Amb aquesta finalitat, un cop escoltat el Consell de Treball de Catalunya, i d’acord amb la Llei 25/1998, de mesures administratives, fiscals i d’adaptació a l’euro, modificada per la Llei 4/2000, de 26 de maig, de mesures fiscals i administratives, i per la Llei 15/2000, de 29 de desembre, de mesures fiscals i administratives, que introdueix el capítol 9, relatiu al règim de subvencions, en el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, amb l’informe de l’Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada i d’acord amb les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

La present Ordre té per objecte:

1.1 Fomentar i facilitar la contractació de persones que pertanyen a col·lectius amb especials dificultats de col·locació, mitjançant ajuts als treballadors autònoms que, exercint la seva activitat a Catalunya, contractin el seu primer empleat amb caràcter indefinit. Aquests treballadors hauran de ser, necessàriament, desocupats inscrits.

1.2 Aprovar les bases reguladores i obrir convocatòria pública, per a l’any 2001, dels ajuts a què fa referència la present Ordre.

1.3 Les ajudes a què es refereix la present Ordre es faran amb càrrec a la partida 11.05.474.01/2 dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2001. Això no obstant, l’atorgament d’aquestes subvencions estarà condicionat a la transferència efectiva del Fons Social Europeu del crèdit corresponent, així com a les corresponents disponibilitats pressupostàries.

L’import màxim es determinarà per disposició complementària del conseller de Treball, la qual serà publicada al DOGC.

Article 2

Sol·licitants de l’ajut

Poden sol·licitar l’ajut que es regula en aquesta Ordre les persones físiques que tinguin la condició de treballadors autònoms i que, reunint els requisits establerts a l’article següent, contractin al seu primer empleat d’entre els col·lectius de persones en atur que tot seguit es detallen:

a) Demandants de primera ocupació.

b) Dones.

c) Aturats de llarga durada inscrits en les oficines de Treball de la Generalitat de Catalunya o en qualsevol agència de col·locació autoritzada, amb una antiguitat mínima d’un any.

d) Majors de 40 anys.

e) Disminuïts físics, psíquics, sensorials o amb malalties mentals amb el certificat de disminució.

f) Interns de centres penitenciaris amb situació que els permeti accedir a un lloc de treball, així com alliberats condicionals i exreclusos.

g) Immigrants amb permís de residència i de treball.

h) Beneficiaris de la Llei 10/1997, de 3 de juliol, de la renda mínima d’inserció.

i) Persones amb drogoaddicció o alcoholisme en procés de rehabilitació.

j) Exdrogoaddictes.

k) Joves menors de 25 anys.

Article 3

Requisits dels...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR