DECRET 166/2000, de 2 de maig, pel qual es crea el Registre de facturació de serveis sanitaris.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

166/2000, de 2 de maig, pel qual es crea el Registre de facturació de serveis sanitaris.

El Servei Català de la Salut, com a ens responsable de garantir la prestació dels serveis sanitaris de cobertura pública a Catalunya, compleix el seu objectiu de mantenir i millorar l’estat de salut de la població mitjançant instruments essencials de planificació, finançament, contractació i avaluació dels serveis sanitaris.

En el marc del procés de contractació de serveis sanitaris que realitza el Servei Català de la Salut, s’ha considerat convenient dotar-se d’un instrument que permeti controlar de manera automatitzada la facturació presentada per les entitats proveïdores de serveis sanitaris i sociosanitaris d’acord amb els contractes i convenis establerts.

Per aquest motiu, es fa necessari disposar d’un fitxer automatitzat de suport en la revisió del detall de la facturació que presenten aquestes entitats relativa als usuaris del Servei Català de la Salut.

L’article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, estableix que la creació, modificació o supressió de fitxers automatitzats de les administracions públiques solament pot fer-se mitjançant una disposició general publicada al Butlletí Oficial de l’Estat o al diari oficial que correspongui.

Per tot això, d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Sanitat i Seguretat Social, amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Es crea el fitxer automatitzat del Servei Català de la Salut denominat Registre de facturació de serveis sanitaris.

Article 2

La denominació, la finalitat i els usos previstos, les persones i els col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades de caràcter personal, els procediments de recollida de les dades, l’estructura bàsica del fitxer, la descripció del tipus de dades de caràcter personal que contenen, les cessions de dades previstes i l’òrgan administratiu responsable, la unitat davant la qual es poden exercir els drets d’accés, de rectificació, de cancel·lació i oposició i les mesures de seguretat, sens perjudici de les excepcions que preveu la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, es regulen a l’annex d’aquest Decret.

Article 3

El director del Servei Català de la Salut, com a òrgan responsable del Registre de facturació de serveis sanitaris, ha d’adoptar les mesures tècniques, de gestió i organitzatives...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR