DECRET 194/2000, de 29 de maig, pel qual es modifica el Decret 222/1993, de 14 de setembre, pel qual s'estructura la Junta Arbitral de Consum de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

194/2000, de 29 de maig, pel qual es modifica el Decret 222/1993, de 14 de setembre, pel qual s’estructura la Junta Arbitral de Consum de Catalunya.

L’article 19.3 de la Llei 3/1993, de 5 de març, de l’Estatut del consumidor, estableix que la Generalitat ha de participar en el sistema d’arbitratge de consum, de conformitat amb la legislació vigent.

En compliment d’aquest mandat legal, la Junta Arbitral de Consum de Catalunya va ser estructurada pel Decret 222/1993, de 14 de setembre, per tal de donar suport tècnic i administratiu al sistema arbitral de consum. Ara aquest Decret s’ha de modificar, ja que l’actual Departament d’Indústria, Comerç i Turisme ha estat el resultat de la integració dels antics Departaments d’Indústria i Energia i el de Comerç, Consum i Turisme, del qual depenia la Junta i aquesta unitat ha quedat adscrita mitjançant el Decret 327/1997, de 9 de desembre, a la Direcció General de Consum i Seguretat Industrial.

Així mateix, la desaparició de la delegació territorial de Barcelona ha motivat l’atribució a la Junta Arbitral de Consum de Catalunya de determinades tasques derivades de les reclamacions dels consumidors, tasques que és procedent reflectir ara adequadament al llistat de funcions de la pròpia Junta.

En conseqüència, a proposta del conseller d’Indústria, Comerç i Turisme, i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

La Junta Arbitral de Consum de Catalunya s’adscriu a la Direcció General de Consum i Seguretat Industrial del Departament d’Indústria, Comerç i Turisme i s’encarrega, dins de l’àmbit del seu territori, de gestionar els sistemes de solució de les reclamacions dels consumidors i usuaris.

Article 2

La Junta Arbitral de Consum de Catalunya per al compliment de les seves funcions té un president, òrgan suprem de direcció i representació de la Junta, amb les funcions següents:

a) Planificar el foment de sistema arbitral, dels convenis i l’oferta pública de submissió al sistema arbitral de consum.

b) Admetre o no a tràmit les sol·licituds d’arbitratge presentades davant la Junta Arbitral.

c) Designar els presidents dels col·legis arbitrals entre el personal al servei o procedents de les administracions públiques, llicenciats en dret, prèviament proposats pel director general de Consum i Seguretat Industrial.

Article 3

El president, càrrec que no s’integra a la relació de llocs de treball de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR