DECRET 150/2013, de 9 d'abril, pel qual s'aprova la modificació del Pla d'espais d'interès natural (PEIN), aprovat pel Decret 328/1992, de 14 de desembre, en relació amb l'espai de la Conreria - Sant Mateu - Céllecs.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyDecret

El Pla d’espais d’interès natural (PEIN), aprovat pel Decret 328/1992, de 14 de desembre, en desplegament de la Llei 12/1985, d’espais naturals, defineix el sistema bàsic d’espais naturals protegits de Catalunya. Actualment consta de 166 espais, un dels quals és l’espai de la Conreria - Sant Mateu - Céllecs.

L’espai d’interès natural de la Conreria - Sant Mateu - Céllecs va ser incorporat al PEIN l’any 1992 i abastava una superfície de 14 termes municipals de les comarques del Vallès Oriental, el Maresme i el Barcelonès. L’Acord del Govern, de 25 de maig de 2004, aprovà definitivament el Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge, que delimita definitivament aquest espai natural protegit. Amb la proposta d’ampliació s’afecta superfície de tots aquests municipis a excepció dels de Badalona i Tiana, tot i que en alguns trams es manté la delimitació aprovada en aquell moment. Per aquest motiu, caldrà una modificació del Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge de la Conreria - Sant Mateu - Céllecs, d’acord amb el que disposa l’article 8 del Decret 328/1992, de 14 de desembre, pel qual s’aprova el Pla d’espais d’interès natural, per tal d’adaptar-lo a aquests nous límits. Així mateix, aquest espai va ser inclòs a la Xarxa Natura 2000 l’any 2006, amb els límits que tenia en aquell moment.

La delimitació de l’espai natural protegit, tal i com va ser aprovada l’any 1992, presenta molts problemes des del punt de vista de la seva funcionalitat ecològica, així com també per tal de garantir-ne una gestió adequada. Així, presenta una elevada proporció perímetre/superfície a causa de la seva forma estreta i allargassada. A més, no dóna una protecció adequada a unitats ecològicament funcionals incloent-ne només unes petites parts. Aquests elements configuren un espai amb una elevada vulnerabilitat a pressions externes. L’ampliació actual dóna resposta a aquests aspectes de manera que permet millorar la viabilitat ecològica de l’espai natural protegit.

També significa un pas qualitatiu important en incorporar diversos sectors perifèrics a l’espai protegit actual amb un elevat valor natural en si mateixos i com a peces clau per a la funcionalitat dels ecosistemes de les parts culminals de la serra, actualment protegides. S’incorporen a l’espai natural protegit diversos sectors caracteritzats per vegetació pròpia d’espais oberts així com àrees localment d’interès pel seu grau de naturalitat.

Mitjançant aquest Decret, i en virtut de l’article 20 de la Llei 12/1985, de 13 de juny, d’espais naturals, i de l’article 7 de les normes del PEIN, es modifica l’espai de la Conreria - Sant Mateu - Céllecs, de manera que s’amplia la seva superfície als termes municipals d’Alella, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Premià de Dalt, la Roca del Vallès, Montornès del Vallès, Martorelles, Santa Maria de Martorelles, Teià, Vallromanes, Vilanova del Vallès, Vilassar de Dalt i Òrrius, els quals contenen elements d’interès natural la conservació dels quals es considera necessari assegurar, d’acord amb les determinacions de la Llei 12/1985, de 13 de juny, d’espais naturals.

En la tramitació del Decret s’ha donat audiència als ens locals afectats, s’ha sotmès la proposta a informació pública i s’han sol·licitat els informes preceptius d’acord amb la legislació vigent.

En conseqüència, a proposta del conseller de Territori i Sostenibilitat, i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

S’aprova la modificació del Pla d’espais d’interès natural (PEIN), aprovat pel Decret 328/1992, de 14 de desembre, en relació amb l’espai de la Conreria - Sant Mateu - Céllecs. Es modifiquen la delimitació i les determinacions de l’espai indicat que contenen els documents del PEIN d’acord amb els annexos d’aquest Decret.

Disposició addicional única

Es modifiquen els límits de l’espai Serres del litoral septentrional proposat com a lloc d’importància comunitària (LIC) en l’Acord GOV/112/2006, de 5 de setembre, pel qual es designen zones d’especial protecció per a les aus (ZEPA) i s’aprova la proposta de llocs d’importància comunitària (LIC). La delimitació de l’espai proposat com a LIC és la mateixa que s’estableix per a l’espai d’interès natural en aquest Decret.

Barcelona, 9 d’abril de 2013

Artur Mas i Gavarró

President de la Generalitat de Catalunya

Santi Vila i Vicente

Conseller de Territori i Sostenibilitat

Annex 1

Delimitació de l’espai

(Vegeu la imatge al final del document)

13099127.pdf

Annex 2

Incorporació al “Volum II. Espais inclosos en el PEIN: descripció i justificació” del Pla d’espais d’interès natural, dels continguts següents en relació amb la modificació de l’espai la Conreria - Sant Mateu - Céllecs

Espai natural que comprèn un sector representatiu dels sistemes mediterranis septentrionals centrals, a cavall de les comarques del Barcelonès, del Maresme i del Vallès Oriental. Situat a la serralada Litoral, al nord del riu Besòs, comprèn tres unitats ben diferenciades: la Conreria, la serra de Sant Mateu i el massís de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR