ORDRE EDU/321/2009, de 16 de juny, per la qual es crea la borsa de treball de professors especialistes per als ensenyaments de formació professional en instituts d'ensenyaments secundaris dependents del Departament d'Educació i es convoca el procediment per accedir-hi.

SecciónDiversos
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EDU/321/2009, de 16 de juny, per la qual es crea la borsa de treball de professors especialistes per als ensenyaments de formació professional en instituts d'ensenyaments secundaris dependents del Departament d'Educació i es convoca el procediment per accedir-hi.

L'article 95.2 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, recull la figura del professor especialista amb la finalitat d'incorporar a l'àmbit educatiu de la formació professional a professionals, no necessàriament titulats, que desenvolupin la seva activitat en l'àmbit laboral, en determinats mòduls o matèries que puguin aportar a l'alumnat d'aquests ensenyaments la seva qualificació.

El Decret 196/2008, de 7 d'octubre, regula la contractació de professionals com a professorat especialista en centres públics d'ensenyament no universitari i dependents del Departament d'Educació.

Davant la necessitat de proveir les vacants de professors especialistes amb la major celeritat possible es fa imprescindible disposar d'una borsa de treball a la qual s'accedeixi d'acord amb els principis de mèrit, capacitat i publicitat.

En conseqüència,

Ordeno:

Article 1

Crear la borsa de treball de professors especialistes per als ensenyaments de formació professional en instituts d'ensenyaments secundaris dependents del Departament d'Educació.

Article 2

Convocar el procediment per a accedir a la borsa de treball de professors especialistes per als ensenyaments de formació professional en instituts d'ensenyaments secundaris dependents del Departament d'Educació, que es regeix per les bases establertes a l'annex 1.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona, en el termini de dos mesos, a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant el conseller d'Educació en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, segons el que disposen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 16 de juny de 2009

Ernest Maragall i Mira

Conseller d'Educació

Annex 1

  1. Objecte

    És objecte d'aquesta convocatòria l'elaboració de la borsa de treball per a la provisió de llocs de treball en règim de contractació administrativa de professors especialistes de formació professional en Instituts d'Ensenyament Secundari del Departament d'Educació corresponents als mòduls que es relacionen a l'annex 2.

  2. Participants i requisits

    Per participar en aquesta convocatòria les persones interessades hauran de reunir, a la finalització del termini de presentació de sol·licituds, els requisits següents:

    1. Ser ciutadà espanyol o ser nacional d'algun dels altres estats membres de la Unió Europea o dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, sigui aplicable la lliure circulació de treballadors.

      També podran ser admesos el cònjuge, els descendents i els descendents del cònjuge tant dels ciutadans espanyols com dels nacionals dels altres estats membres de la Unió Europea o dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, sigui aplicable la lliure circulació de treballadors, sigui quina sigui la seva nacionalitat, sempre que els cònjuges no estiguin separats de dret i, pel que fa als descendents, siguin menors de vint-i-un anys o majors d'aquesta edat però visquin a càrrec dels seus progenitors.

    2. Tenir setze anys complerts i no excedir l'edat establerta per a la jubilació amb caràcter general.

    3. No patir cap malaltia ni estar afectat per cap limitació física o psíquica incompatible amb l'exercici de les funcions corresponents al lloc de treball a què s'opta.

    4. No haver estat separat, mitjançant expedient disciplinari, del servei de cap de les administracions públiques, ni trobar-se inhabilitat per a l'exercici de les funcions públiques.

      Els aspirants que participin i s'acullin al que estableix l'apartat a) d'aquesta base amb nacionalitat no espanyola hauran d'acreditar, igualment, que no es troben sotmesos a cap sanció disciplinària o condemna penal que impossibiliti l'accés a la funció pública en el seu estat d'origen.

    5. Acreditar el coneixement de les llengües catalana i castellana d'acord amb el que disposa la normativa vigent.

      Per ocupar llocs de treball en el territori d'Era Val d'Aran s'ha acreditar el coneixement oral i escrit de l'aranès, d'acord amb la normativa vigent.

    6. Haver dut a terme una activitat professional habitual remunerada durant un període mínim de dos anys seguits en els cinc anys immediatament anteriors a la contractació com a professorat especialista que capaciti per impartir els mòduls o crèdits. L'activitat professional pot ser contínua o discontínua i s'acredita amb la documentació corresponent. Per a activitats professionals discontínues que pel seu caràcter no comportin la inclusió en cap règim de la seguretat social, caldrà aportar còpia de les declaracions d'ingressos efectuades a l'Agència Tributària.

      Les persones que hagin treballat com a professors especialistes en centres públics del Departament d'Educació hauran d'acreditar l'exercici simultani de l'activitat professional i de l'activitat docent durant un mínim de sis mesos, en el període dels dotze darrers mesos, computats de l'1 de juliol al 30 de juny.

      Aquests requisits també s'hauran de complir en el moment de la contractació.

  3. Sol·licituds i termini de presentació

    3.1 Presentació.

    3.1.1 A través de la pàgina d'Internet del Departament d'Educació (http://www20gencat.cat/portal/site/Educació), els aspirants tindran a la seva disposició la sol·licitud que hauran de formalitzar i presentar en les adreces que figuren a l'annex 3.

    Així mateix, també es considerarà presentada davant l'Administració aquella sol·licitud que es presenti en qualsevol dels llocs que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

    3.2 Termini de presentació.

    El termini de presentació de sol·licituds és de vint dies naturals comptats a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre de convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

  4. Documentació que cal presentar

    Amb la sol·licitud de participació els interessats han d'adjuntar la documentació següent:

    1. Fotocòpia del document nacional d'identitat (DNI). En el cas de ser nacional d'un estat membre de la Unió Europea, caldrà presentar dues fotocòpies del document acreditatiu de la seva nacionalitat o, si hi manca, dues fotocòpies del passaport. En qualsevol dels casos, el document acreditatiu haurà de ser vigent.

    2. Certificat mèdic ordinari acreditatiu de no patir cap malaltia ni estar afectat per cap limitació física o psíquica que sigui incompatible amb l'exercici de les funcions corresponents al lloc de treball a què opta, expedit per qualsevol metge de família dels centres d'atenció primària.

    3. Declaració jurada o promesa de no haver estat separat, mitjançant expedient disciplinari, del servei de cap administració pública, ni de trobar-se inhabilitat per a l'exercici de les funcions públiques, segons el model que figura com a annex 5.

      Així mateix, els aspirants que no posseeixin la nacionalitat espanyola hauran de presentar declaració jurada o promesa de no estar sotmesos a sanció disciplinària o condemna penal que impossibiliti l'accés a la funció pública en el seu estat d'origen, segons el model que figura com a annex 5.

    4. Informe de vida laboral o certificació equivalent de la mutualitat laboral a la qual estiguin afiliats on consti l'empresa, el grup de cotització i el període de contractació o, en el seu cas, el període de cotització al règim especial de treballadors autònoms.

    5. Certificació de l'empresa en la qual consti específicament la durada del contracte, l'activitat desenvolupada i el període de temps en el qual s'ha desenvolupat l'activitat. En el cas de treballadors autònoms, certificació d'estar inscrits en el cens d'obligats tributaris.

    6. Curriculum Vitae, acompanyat de tota la documentació justificativa que estimi l'interessat d'acord amb el model que figura com a annex 4.

    7. Document acreditatiu del requisit al·legat per quedar exempt de la prova prèvia de coneixement de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR