ORDRE EDU/31/2009, de 4 de febrer, per la qual s'estableix l'organització de les proves específiques d'accés als ensenyaments professionals de música.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EDU/31/2009, de 4 de febrer, per la qual s'estableix l'organització de les proves específiques d'accés als ensenyaments professionals de música.

D'acord amb el que disposen la Llei 2/2006, de 3 de maig, d'Educació, i el Decret 25/2008, de 29 de gener, pel qual s'estableix l'ordenació curricular dels ensenyaments de música de grau professional i se'n regula la prova d'accés, el Departament d'Educació ha de fer pública la convocatòria i organitzar la prova específica d'accés a tots els cursos de grau professional per valorar, en el moment de ser superada, la maduresa, els coneixements, les aptituds i les habilitats específiques de les persones aspirants a seguir estudis de grau professional.

Amb aquesta finalitat i per tal d'organitzar les proves específiques d'accés als sis cursos del grau professional dels ensenyaments de música,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Organitzar les proves específiques d'accés als ensenyaments professionals de música d'acord amb el procediment que estableix aquesta ordre.

Article 2

Periodicitat i calendari

La direcció general competent, mitjançant resolució publicada al DOGC, ha de fer pública anualment la convocatòria de les proves específiques d'accés als sis cursos del grau professional dels ensenyaments de música i ha d'establir el calendari de les actuacions principals.

Article 3

Finalitat de les proves

Aquestes proves tenen com a finalitat la comprovació del grau de maduresa, condicions, coneixements i capacitat de l'alumnat per iniciar els estudis en aquesta etapa.

Article 4

Sol·licitud d'inscripció

Les persones interessades han de presentar la sol·licitud d'inscripció corresponent al centre on es vol realitzar la prova dins del període que determini la convocatòria, la qual podrà remetre al que estableix la resolució anual de preinscripció i matrícula de l'alumnat als centres. La sol·licitud ha d'incloure la informació que es detalla a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 5

Organització de les proves

5.1 Correspon als centres educatius que imparteixen els ensenyaments professionals de música dur a terme les proves específiques d'accés mitjançant les comissions avaluadores corresponents.

5.2 Les persones membres de les comissions avaluadores poden comprovar la identitat de cada aspirant.

Article 6

Nomenament, composició i nombre de les comissions avaluadores.

6.1 Les persones components de les comissions avaluadores de la prova específica d'accés seran nomenades pel director o directora general competent en matèria d'ensenyaments de música.

6.2. Cada comissió estarà formada per:

  1. Un inspector o inspectora del Departament d'Educació, o bé el director o la directora del centre on es realitza la prova, que presidirà la comissió.

  2. Tres professors o professores, designats a proposta de la direcció del centre on es realitza la prova, un dels quals actua com a secretari o secretària, i la resta com a vocals de la comissió.

Per a l'avaluació d'aspirants a places d'especialitats diferents a les de les persones que integren la comissió d'avaluació es requereix la participació, amb caràcter consultiu, d'un titulat o titulada de l'especialitat. A aquest efecte, la direcció del centre on es realitza la prova ha de fer les gestions oportunes que garanteixin la presència del professorat de cada especialitat.

Durant la realització de les proves hauran de ser-hi presents, en tot moment, com a mínim, tres components de la comissió avaluadora.

6.3 Si el nombre elevat d'aspirants així ho aconsella, es podrà nomenar més d'una comissió avaluadora a cada centre.

Article 7

Publicitat de la comissió avaluadora

Amb una antelació no inferior a 15 dies a la realització de la prova es donarà publicitat dels noms de les persones membres de la comissió avaluadora al tauler d'anuncis del centre, als efectes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR