ORDRE de 21 de juliol de 1987, per la qual s'estableix un Pla d'Explotació del Banc Natural de tellerina (Donax sp) de Roses.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

Les característiques i l'estat d'explotació actual del Banc Natural de tellerina de Roses fan necessari establir una normativa que reguli la seva extracció i, al mateix temps, permeti aprofundir en el coneixement de l'estoc existent, per tal d'aconseguir una explotació racional;

Atesa la Llei 1/1986, de 25 de febrer, de Pesca Marítima de Catalunya, i el Decret 9/1987, de 15 de gener, sobre cria i recollida de marisc;

D'acord amb la proposta de la Direcció General de Pesca Marítima,

Ordeno:

Article 1

S'estableix un Pla d'Explotació del Banc Natural de tellerina de Roses.

Article 2

El Banc Natural de tellerina de Roses comprèn les següents subzones: 2.1 Subzona de l'Estartit, des de les Roques de Sac fins al port de l'Estartit. 2.2 Subzona de l'Escala, des de l'Escala fins a can Sopa. 2.3 Subzona del Fluvià, des de can Sopa fins al marge dret del riu Muga. 2.4 Subzona de Santa Margarida, des del marge esquerra del riu Muga al port de Roses.

Article 3

D'acord amb l'establert a l'article 3 del Decret 9/1987, per recollir tellerina al Banc Natural, caldrà estar en possessió de la Llicència de Mariscador de 1ª Classe. Aquestes llicències seran vàlides per a tot el Banc Natural.

Article 4

Els vaixells que practiquin aquesta pesqueria hauran d'estar provistos d'una llicència específica, que serà atorgada per la Direcció General de Pesca Marítima, i figurar enregistrats en el cens de tellerina, que a tal efecte es crea.

Article 5

El cens de vaixells que s'autoritzarà per a l'extracció de tellerina no superarà un màxim de 17 vaixells, i un màxim de 850 cV de potència en total.

Article 6

L'explotació de la tellerina s'ajustarà a les normes següents:

  1. Èpoques de veda: anualment, la Direcció General de Pesca Marítima, abans del mes de maig i en funció dels resultats obtinguts, fixarà els períodes de veda.

  2. Mides mínimes: pel cas de la tellerina Donax trunculus la talla mínima serà: eix major= 27,2 mm; eix menor= 15 mm; gruix= 8,3 mm.

  3. Producció: cada vaixell podrà extreure un màxim de 30 kg de tellerina per dia. La rossellona extreta com a acompanyant no podrà excedir els 30 kg per dia.

  4. Horari: la Direcció General de Pesca Marítima, a proposta de la Confraria de Roses, fixarà l'horari de marisqueig. En cap cas, la pràctica d'aquesta pesqueria no podrà significar un perill per als banyistes.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR