ORDRE ARP/415/2002, d'11 de desembre, per la qual es modifica l'Ordre de 20 de desembre de 2000, per la qual s'estableix i es regula la declaració única agrària.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE ARP/415/2002, d'11 de desembre, per la qual es modifica l'Ordre de 20 de desembre de 2000, per la qual s'estableix i es regula la declaració única agrària.

Els reglaments (CEE) 3508/92 i 2419/01 van establir un sistema integrat de gestió i control relatiu a determinats ajuts comunitaris fonamentat en la identificació de les parcel-les agrícoles i la identificació i el registre dels animals. El sistema esmentat té com a objectiu principal establir un mecanisme que faciliti la concessió i el control dels ajuts que provenen de fons comunitaris a les administracions públiques competents.

Mitjançant l'Ordre de 20 de desembre de 2000 (DOGC núm. 3294, de 29.12.2000) es va establir i regular, en l'àmbit competencial de Catalunya, el sistema de la declaració única agrària. Aquest sistema, que consisteix en el coneixement real de les superfícies de les explotacions agràries que poden rebre ajuts de fons comunitaris, permet una concessió més controlada, eficaç i rendible.

Mitjançant la declaració de les superfícies l'Administració coneixerà les dades de les parcel-les i les subparcel-les cadastrals de cada explotació agrària, que permetran disposar de la informació suficient als efectes de la concessió i el control dels ajuts a les explotacions agràries, i s'unificaran les declaracions de superfície que es realitzen en cada línia d'ajut concreta.

El Departament d'Agricultura Ramaderia i Pesca, un cop valorada l'experiència assolida, considera d'interès mantenir el sistema de la declaració única agrària amb algunes modificacions, entre les quals destaca la declaració ramadera on es faran constar les dades de l'explotació ramadera i els ajuts ramaders, i s'afegeixen dues mesures agroambientals.

En conseqüència, en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Es modifiquen els articles 1, 2.3, 4, i 9.2 de l'Ordre 20 de desembre de 2000, en el sentit següent:

1.1 Es modifica l'article 1 de l'Ordre esmentada, el qual queda redactat de la manera següent:

"Article 1

"Concepte i contingut

"1.1 La declaració única agrària consisteix en la declaració anual de totes les subparcel-les cadastrals que explota el titular d'una explotació agrària, amb indicació de l'ús o l'aprofitament que s'hi du a terme, la seva superfície i, si s'escau, els compromisos que les afecten i una declaració ramadera on es faran constar les dades de l'explotació ramadera i els ajuts ramaders, dels inclosos a l'annex d'aquesta...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR