ORDRE ARP/455/2004, de 15 de desembre, per la qual s'estableix i es regula la declaració única agrària.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ARP/455/2004, de 15 de desembre, per la qual s'estableix i es regula la declaració única agrària.

Els reglaments CE 1782/2003 (DOUE L270, de 21.10.2003) i 796/2004 (DOUE L141, de 31.4.2004) estableixen un sistema integrat de gestió i control relatiu a determinats ajuts comunitaris fonamentat en la identificació de les parcel·les agrícoles i la identificació i registre dels animals. L'esmentat sistema té com a objectiu principal establir un mecanisme que faciliti la concessió i el control dels ajuts que provenen de fons comunitaris a les administracions públiques competents.

Cal doncs establir en l'àmbit competencial de Catalunya un sistema unificat que permeti el coneixement real de les superfícies de les explotacions agràries que siguin susceptibles de rebre ajuts, amb l'extensió de l'obligatorietat ja existent a altres línies d'ajuts, per tal d'augmentar l'eficàcia, la rendibilitat i el control en la concessió, i que al mateix temps faciliti la presentació del les sol·licituds als sol·licitants.

La Llei 18/2001, de 31 de desembre, d'orientació agrària, estableix la necessitat de definir un marc de referència que permeti analitzar i definir una estratègia per al desenvolupament de l'agricultura i la modernització de les seves estructures i la potenciació del medi rural.

És per això que la disposició addicional segona de l'esmentada Llei d'orientació agrària preveu la regulació, la creació i el funcionament del Registre d'explotacions agràries de Catalunya, que neix amb el Decret 263/2003, de 21 d'octubre (DOGC núm. 4004, de 6.11.2003).

La declaració única agrària (DUN) és un sistema unificat de declaració de superfície i de dades ramaderes que permet desenvolupar els articles 7 i 8 de l'esmentat Decret, i així l'Administració pot conèixer el sector agrari català i les necessitats reals de les explotacions agràries i al mateix temps es disposa de la informació suficient als efectes de la concessió i el control dels ajuts a les explotacions agràries, i s'unifiquen les declaracions de superfície que es realitzen en cada línia d'ajut concreta.

La declaració única agrària, d'altra banda, ha estat regulada a partir de l'Ordre de 20 de desembre de 2000 (DOGC núm. 3294, de 29.12.2000), i posteriorment modificada per les ordres de 5 de desembre de 2001 (DOGC núm. 3539, de 21.12.2001), i ARP/415/2002, d'11 de desembre (DOGC núm. 3784, de 18.12.2002).

Així mateix, s'ha valorat que entitats alienes a l'Administració col·laborin en la gestió de la presentació d'aquestes declaracions que hauran de presentar obligatòriament els titulars de les explotacions agràries que vulguin obtenir els ajuts que es detallen a l'annex d'aquesta disposició.

En conseqüència, en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Concepte

La declaració única agrària consisteix en una declaració anual que ha de fer el titular d'una explotació agrària, la qual ha d'incloure:

a) Titular o titulars de l'explotació agrària, o productor en el cas d'una explotació ramadera, amb la seva identificació personal, raó social i en el cas de persones jurídiques s'ha d'identificar el representant legal.

b) Les dades bancàries de l'entitat financera i el número de compte.

c) La modalitat de gestió: agricultor a títol principal (ATP), agricultor professional (AP) i, si s'escau, indicar si l'explotació està qualificada com a explotació agrària prioritària. En el cas d'explotació agrària de caràcter associatiu s'ha d'indicar el tipus societari.

d) En el cas de persones físiques el règim d'afiliació a la Seguretat Social.

e) La relació de tota la superfície i dades ramaderes d'una explotació, d'acord amb el que s'especifica a l'article 2 d'aquesta Ordre.

Article 2

Contingut

La declaració única agrària es compon d'una declaració de superfícies i d'una declaració ramadera.

2.1 Les dades que ha de recollir la declaració de superfícies són les que s'especifiquen a continuació.

2.1.1 La declaració de superfícies ha de recollir la relació de totes les parcel·les afectes a l'explotació, identificades d'acord amb l'article 20 del Reglament CE 1782/2003, amb tècniques de sistemes d'informació geogràfica informatitzades, que en endavant denominarem SIGPAC. La unitat de declaració és el recinte definit com una porció continua de terreny que, dins d'una parcel·la, té un mateix ús o aprofitament del terreny.

La parcel·la ha de contenir la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR