ORDRE ARP/507/2003, d'11 de desembre, de modificació de l'Ordre ARP/153/2002, de 6 de maig, per la qual s'estableix una mida mínima i un període de veda per a la garota.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE ARP/507/2003, d'11 de desembre, de modificació de l'Ordre ARP/153/2002, de 6 de maig, per la qual s'estableix una mida mínima i un període de veda per a la garota.

L'Ordre ARP/153/2002, de 6 de maig, per la qual s'estableix una mida mínima i un període de veda per a la garota (DOGC núm. 3634, de 13.5.2002), va establir per primer cop unes mesures tècniques de protecció de les poblacions d'aquesta espècie al litoral català, així com els requisits per a l'obtenció de la llicència.

A partir de l'atorgament de les autoritzacions específiques i un cop transcorreguda una primera campanya de pesca, s'ha detectat la necessitat de modificar i alhora complementar els requisits per a la extracció de garotes en el sentit d'ampliar als mariscadors de segona classe la possibilitat d'obtenció d'autorització ja que, d'una banda, el rang batimètric és comú a les dues categories i d'altra banda, pel fet que la recollida té lloc de forma manual la qual cosa correspon directament a l'activitat dels mariscadors a peu.

D'altra banda i malgrat que l'activitat no es desenvolupa a bord d'embarcacions, sí que és cert que es requereix l'ús d'una embarcació de suport que permeti el transport dels estris necessaris i de la captura realitzada, i el desplaçament entre el port i els diferents indrets d'extracció, per la qual cosa cal regular el tipus de vaixell que pot utilitzar el mariscador per a aquesta activitat.

Per tot això, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

S'afegeix l'article 4.4 a l'Ordre ARP/153/2002, de 6 de maig, el qual queda redactat de la manera següent:

4.4 Com a embarcació de suport per al desplaçament dels mariscadors fins als llocs d'extracció de garotes, i el transport de tot el material i les captures, s'han d'utilitzar exclusivament vaixells de la llista 3a o 4a.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR