ORDRE de 8 de febrer de 1993, per la qual s'estableix el Programa de prevenció i control de la tuberculosi a Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

L'Ordre de 24 de març de 1982 (DOGC núm. 227, de 28.5.1982) va establir el Programa de lluita contra la tuberculosi a Catalunya, el qual ha desenvolupat les seves funcions fins a l'actualitat.

Malgrat els esforços realitzats, la tuberculosi a Catalunya és, encara avui dia, un important problema de salut pública. En els darrers anys s'ha detectat una tendència negativa en els indicadors epidemiològics en determinades zones i grups de població del territori de Catalunya, atribuïda, en principi, a l'expansió del virus de la immunodeficiència humana i a la immigració des de països amb alta endèmia tuberculosa.

Per aquest motiu, el document marc per a l'elaboració del Pla de salut de Catalunya ha considerat com una intervenció prioritària la prevenció i el control de la tuberculosi, cosa que fa necessari intensificar les mesures que permetin aconseguir una disminució de la incidència d'aquesta malaltia, tot prioritzant aquelles que s'hagin d'adoptar en relació amb els col·lectius de població de risc elevat.

Per tot això, és aconsellable la creació d'un nou Programa de prevenció i control de la tuberculosi, que substituirà l'anterior Programa de lluita contra la tuberculosi, aprofitant l'experiència d'aquest i tenint en compte les noves circumstàncies i l'actual estructura del Departament de Sanitat i Seguretat Social després de la creació del Servei Català de la Salut per la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya.

En ús de les facultats que m'atorga l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Es crea el Programa de prevenció i control de la tuberculosi a Catalunya, el qual s'adscriu a la Direcció General de Salut Pública.

Article 2

El Programa té com a finalitats establir, planificar i avaluar les actuacions del Departament de Sanitat i Seguretat Social referents a la prevenció i el control de la tuberculosi, en coordinació, si escau, amb el Servei Català de la Salut.

Article 3

Les funcions del Programa són:

  1. L'estudi epidemiològic de la tuberculosi en la població de Catalunya.

  2. L'elaboració de recomanacions per a la prevenció, el diagnòstic i el tractament de la tuberculosi.

  3. La informació i l'educació sanitària dirigida a la població en general i, específicament, als col·lectius que tenen més risc de patir i transmetre...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR