DECRET 80/1996, de 20 de febrer, pel qual s'estableix la regulació i funcionament del Registre de centres docents.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyDecret

El Decret 76/1981, d'1 d'abril, de Registre de centres, creà l'òrgan administratiu i establí les normes generals del seu funcionament.

L'Article 13 de la Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació (LODE), disposa que tots els centres docents s'han d'inscriure en un registre públic depenent de l'Administració educativa competent.

Atès que la Llei orgànica 1/1990, de 3 d'octubre, d'ordenació general del sistema educatiu (LOGSE), ha configurat una nova estructura educativa, és necessari modificar alguns aspectes del registre de centres docents i actualitzar-lo.

Aquest Decret recull les funcions que li atorga la LODE i el Decret 57/1993, de 9 de març, de reestructuració del Departament d'Ensenyament, té com a objectiu regular el seu funcionament basant-se en l'experiència assolida en els darrers anys.

En virtut d'això, a proposta del conseller d'Ensenyament, amb el dictamen del Consell Escolar de Catalunya, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte i àmbit d'aplicació L'objecte del Registre de centres docents és la inscripció de tots els centres docents públics i privats d'ensenyaments reglats de nivell no universitari que realitzen la seva activitat a Catalunya.

Article 2

Contingut 2.1 El Registre de centres docents està constituït pel conjunt d'inscripcions i d'assentaments que reflecteixen la situació administrativa dels centres docents, públics i privats, de Catalunya. El Registre de centres docents, que està gestionat mitjançant suport informàtic, forma part de la base de dades de centres del Departament d'Ensenyament i serveix d'ajut i suport a les diferents unitats administratives. 2.2 S'han d'inscriure al Registre de centres docents:

  1. Els centres docents públics on s'imparteixen ensenyaments reglats de règim general o especial de nivell no universitari.

  2. Els centres docents privats on s'imparteixen ensenyaments reglats de règim general o especial de nivell no universitari.

  3. Els centres estrangers, públics i privats, que imparteixin ensenyaments reglats equivalents a nivells obligatoris o no obligatoris no universitaris.

  4. Els centres d'ensenyaments a distància, públics i privats, que imparteixin ensenyaments reglats de règim general o especial de nivell no universitari.

  5. Els centres docents, públics i privats, que imparteixin ensenyaments turístics especialitzats.

Article 3

Adscripció El Registre de centres docents depèn de la direcció general competent en matèria de centres docents del Departament d'Ensenyament.

Article 4

Registre únic El Registre de centres docents del Departament d'Ensenyament té caràcter de registre únic a Catalunya.

Article 5

Organització El Registre de centres docents compta amb els suports següents: Llibre diari, en el qual per ordre cronològic es fa constar la documentació que es presenta al registre, la data de presentació, l'òrgan de l'entitat o particular del que prové l'acte o sol·licitud i l'assumpte de què es tracta. Llibre d'inscripcions, en el qual s'anoten les dades que resulten dels expedients de creació, modificació o supressió dels centres docents públics i privats, que són objecte d'inscripció.

Article 6

Funcionament...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR