ORDRE ARP/107/2006, de 9 de març, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions per al foment de l'ús de les assegurances agràries i es convoquen les corresponents a l'any 2006.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ARP/107/2006, de 9 de març, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions per al foment de l'ús de les assegurances agràries i es convoquen les corresponents a l'any 2006.

L'Ordre ARP/53/2005, de 14 de febrer, per la qual s'estableixen les mesures per al foment de l'ús de les assegurances agràries, i s'estableixen les disponibilitats pressupostàries per a l'any 2005 (DOGC núm. 4326, de 18.2.2005), va revisar i adaptar les mesures per al foment de l'ús de les assegurances agràries que ja hi havia des de l'any 1989 i que regulava el Decret 347/1989, de 19 de desembre (DOGC núm. 1246, de 19.12.1989), als canvis que s'havien produït al llarg d'aquells anys.

Per millorar el sistema existent, a més de mantenir els criteris aplicats l'any anterior, es primaran les assegurances contractades en les produccions a les quals hi hagi un nivell d'assegurament baix. D'altra banda, es pretenen fomentar les assegurances que ofereixen més cobertures o que permeten aglutinar en una sola pòlissa produccions diverses. Així mateix, cal fixar les disponibilitats pressupostàries per a l'any 2006.

D'acord amb el que s'ha exposat, i amb el que disposen la Llei 87/1978, de 28 de desembre, per la qual s'estableix i regula l'assegurança agrària combinada; la Resolució de 19 de desembre de 2005, de la Subsecretaria d'Agricultura, Pesca i Alimentació per la qual es resol la publicació de l'Acord del Consell de Ministres de 16 de desembre de 2005, que aprova el Pla d'assegurances agràries combinades per a l'exercici 2006; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya; així com l'Ordre d'1 d'octubre de 1997, sobre tramitació, justificació i control d'ajuts i subvencions;

En ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Establir les bases reguladores de les subvencions per al foment de l'ús de les assegurances agràries a Catalunya, que s'aplicaran d'acord amb els plans d'assegurances agràries combinades anuals aprovats pel Consell de Ministres a proposta del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, i convocar les subvencions corresponents a l'any 2006.

Article 2

Definició de l'objecte de la subvenció

2.1 El Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca concedirà subvencions en règim de concurrència no competitiva al pagament de les primes dels assegurats que subscriguin les assegurances corresponents de les línies que es detallen a l'annex 2 d'aquesta Ordre.

2.2 La subvenció aplicable al cost de l'assegurança serà d'un percentatge sobre la subvenció que l'Entidad Nacional de Seguros Agrarios (Enesa) apliqui a la pòlissa, d'acord amb els nivells que es fixen per als grups que s'estableixen a l'article 9. Excepcionalment, en el cas de les pòlisses subscrites en la modalitat d'assegurances per a les estructures, cobertures i instal·lacions d'hivernacles, umbracles i túnels independents de les pòlisses subscrites per a l'assegurament de la producció que protegeixen, la subvenció s'aplicarà directament sobre el cost de contractació de l'assegurança de danys a les estructures, cobertures i instal·lacions d'hivernacles, umbracles i túnels i serà d'un 30% com a màxim.

2.3 L'aplicació de la subvenció del cost de l'assegurança en el cas de produccions agrícoles resta condicionada a la presentació de la DUN 2006 de les explotacions assegurades.

Article 3

Sectors i riscos assegurats

3.1 L'assegurança s'aplicarà als sectors agrícola, ramader, forestal i l'aqüicultura.

3.2 Tenen la consideració de riscos assegurables tots els fenòmens de la natura susceptibles de produir danys sobre les produccions agràries i que compleixin els requisits tècnics necessaris per al seu assegurament.

Article 4

Cobertura i subscripció

4.1 La cobertura dels riscos emparats per les assegurances agràries que preveuen els plans anuals, la realitzaran les entitats asseguradores i el Consorci de Compensació d'Assegurances que s'enquadren a l'Agrupación Española de Entidades Aseguradoras de los Seguros Agrarios Combinados, SA (Agroseguro).

4.2 La subscripció de les assegurances previstes als Plans d'assegurances agràries combinades la realitzaran exclusivament les entitats asseguradores incloses a Agroseguro i els agents d'assegurances autoritzats, de la manera que s'estableix legalment.

4.3 La subscripció de l'assegurança és voluntària per als agricultors, els ramaders, els aqüicultors, i els productors forestals.

4.4 Les pòlisses seran subscrites de manera individual o de manera col·lectiva.

Article 5

Beneficiaris

Els titulars d'explotacions agràries i les entitats cooperatives i associatives agràries, aquestes dues darreres amb domicili social a Catalunya, que tinguin parcel·les o caps de bestiar ubicats al territori de Catalunya, i que subscriguin pòlisses d'assegurances incloses al Pla anual d'assegurances agràries combinades per a l'any 2006 o que des de l'1 d'octubre de 2005 al 30 de setembre de 2006, subscriguin pòlisses d'assegurances per a les estructures, cobertures i instal·lacions d'hivernacles, umbracles i túnels independents de les pòlisses subscrites per a l'assegurament de la producció que protegeixen.

Article 6

Contractació

6.1 La formalització de la pòlissa de contracte de l'assegurança corresponent tindrà la consideració de sol·licitud de la subvenció de la prima, sempre que s'hagi realitzat correctament i dins del període de subscripció que estableix el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, llevat del cas de la línia d'assegurança per a les estructures, cobertures i instal·lacions d'hivernacles, umbracles o túnels, independents de les pòlisses subscrites per a l'assegurament de la producció que protegeixen, per a la qual caldrà presentar una instància oficial de sol·licitud de subvenció al Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

En aquest últim cas, la pòlissa subscrita haurà d'especificar el cost de la part objecte de subvenció de la pòlissa, si és que aquesta pòlissa inclou altres conceptes objecte de cobertura diferents a l'assegurança de danys per estructura, cobertura i instal·lacions d'hivernacles, umbracles o túnels.

6.2 La documentació que han d'aportar els que contractin la pòlissa d'assegurança per obtenir la subvenció al cost de la prima, és la que determina la normativa del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació a l'ordre anual de concessió de subvencions de l'Administració General de l'Estat a la subscripció de les assegurances agràries incloses al Pla d'assegurances combinades, llevat del cas de la línia d'assegurança per a les estructures, cobertures i instal·lacions d'hivernacles, umbracles o túnels, per a la qual caldrà presentar al Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca la documentació següent:

  1. Instància oficial de la sol·licitud de subvenció.

  2. Còpia compulsada o legitimada notarialment del NIF del sol·licitant.

  3. Còpia compulsada o legitimada notarialment de la pòlissa d'assegurança subscrita.

  4. Còpia compulsada o legitimada notarialment del rebut de pagament...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR