ORDRE ARP/381/2006, de 24 de juliol, per la qual es modifica l'Ordre ARP/107/2006, de 9 de març, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions per al foment de l'ús de les assegurances agràries i es convoquen les corresponents a l'any 2006.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ARP/381/2006, de 24 de juliol, per la qual es modifica l'Ordre ARP/107/2006, de 9 de març, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions per al foment de l'ús de les assegurances agràries i es convoquen les corresponents a l'any 2006.

L'Ordre ARP/107/2006, de 9 de març (DOGC núm. 4597, de 21.3.2006), estableix les mesures del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca per tal de fomentar la contractació d'assegurances agràries.

Les subvencions per a les diferents línies d'assegurança es determinen a l'article 9 de l'esmentada Ordre ARP/107/2006, de 9 de març, en funció de la inclusió de cada línia d'assegurança en un dels quatre grups de subvenció establerts a l'annex 2 d'aquesta Ordre.

El criteri que es va seguir per tal d'incloure cada línia d'assegurança en un o altre grup de subvenció va ser el d'atorgar un nivell més alt de subvenció a les línies que oferien un nivell de cobertura més alt respecte a les que l'oferien més baix, a les que agrupen diverses produccions respecte de les que n'asseguren només una, i les que tenen un nivell d'assegurament més baix respecte de les que estan més consolidades.

No obstant això, i degut a la forta incidència que està tenint la sequera en el sector agrari català, s'ha cregut convenient incrementar fins al 40% el nivell de subvenció que inicialment s'atorgava a les diferents línies d'assegurança que ofereixen cobertura pels danys de sequera als conreus de secà i a la ramaderia extensiva.

Al mateix temps, i davant la imminent aparició de l'assegurança d'explotació, el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca vol reiterar el seu compromís amb aquesta nova assegurança amb l'establiment del percentatge de subvenció que se li atorgarà, tant si finalment aquesta assegurança s'articula mitjançant una nova línia d'assegurança com si es fa a través d'una nova modalitat de les assegurances d'explotació ja existents.

D'acord amb el que estableix el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Se substitueix l'article 9 de l'Ordre ARP/107/2006, de 9 de març, el qual queda redactat de la manera següent:

"Article 9

"Percentatges de subvenció

"9.1 El Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca fixarà anualment els percentatges de subvenció que s'aplicaran a Catalunya a les diferents línies d'assegurances que preveu el Pla d'assegurances agràries d'acord amb les disponibilitats pressupostàries de cada exercici.

"9.2 Els percentatges màxims de subvenció sobre l'import de la subvenció atorgada per Enesa dependran del grup de classificació de les línies, d'acord amb el que estableix l'annex 2 d'aquesta Ordre, i es dividiran de la manera següent:

"Grup I: 23%.

"Grup II: 25%.

"Grup III: 35%.

"Grup IV: 40%.

"Grup V...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR