ORDRE TRE/235/2009, de 8 de maig, per la qual s'estableixen les bases reguladores i s'obre la convocatòria per al 2009 per a la concessió de subvencions per a la realització dels plans d'ocupació i per a les actuacions de la xarxa d'orientació per a l'ocupació.

SecciónDisposicions Generals
EmisorServei D'Ocupació de Catalunya
Rango de LeyOrdre

ORDRE

TRE/235/2009, de 8 de maig, per la qual s'estableixen les bases reguladores i s'obre la convocatòria per al 2009 per a la concessió de subvencions per a la realització dels plans d'ocupació i per a les actuacions de la xarxa d'orientació per a l'ocupació.

Vista la Llei 17/2002, de 5 de juliol, d'ordenació del sistema d'ocupació i de creació del Servei d'Ocupació de Catalunya (DOGC núm. 3676, de 12.7.2002);

Atès que en data 5 de maig de 2006 es va publicar en el DOGC l'Ordre TRI/213/2006, de 13 de març, i en data 8 de juliol de 2005, l'Ordre TRI/302/2005, de 6 de juny, i la Resolució TRI/2098/2005, de 27 de juny, que la desplega;

Atès que en l'actual situació econòmica, el Govern de la Generalitat de Catalunya vol posar a disposició de les administracions locals un conjunt de programes per tal que aquestes actuïn com a impulsores del desenvolupament local en el seu territori amb l'objectiu de crear i diversificar l'activitat econòmica i de generar llocs de treball;

Atès que a les convocatòries de l'any 2008 ja es van aprovar les accions del 2009 corresponents als programes de plans d'ocupació i orientació adreçades als municipis de major nombre d'habitants, es fa necessari procedir a convocar per a aquest any 2009 les accions d'aquests programes corresponents a la resta de municipis, per tal d'assegurar en el seu conjunt una oferta ocupacional adient a tot el territori de Catalunya;

Atesa la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, que la desenvolupa; i l'Ordre TAS/816/2005, de 21 de març, per la qual s'adeqüen al règim jurídic establert a la Llei 38/2003, de 17 de novembre, les normes reguladores de subvencions en els àmbits d'ocupació i de formació professional ocupacional;

Vist el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), modificat per la Llei 12/2004, de 27 de desembre, de mesures financeres (DOGC núm. 4292, de 31.12.2004);

Atès el cofinançament del Fons Social Europeu a les subvencions previstes en aquesta Ordre, i vist que se'ls aplica el Reglament (CE) núm. 1083/2006, d'11 de juliol, del Consell, pel qual s'estableixen les disposicions generals relatives al Fons Europeu de Desenvolupament Regional, al Fons Social Europeu i al Fons de Cohesió (DOUE L210, de 31.7.2006) modificat pel Reglament (CE) núm. 284/2009, de 7 d'abril, del Consell; el Reglament (CE) núm. 1081/2006, de 5 de juliol, del Parlament Europeu i del Consell, relatiu al Fons Social Europeu (DOUE L210, de 31.7.2006); el Reglament (CE) núm. 1828/2006, de 8 de desembre de la Comissió, pel qual es fixen normes de desenvolupament per al Reglament (CE) núm. 1083/2006 del Consell (DOUE L 371/1, de 27.12.2006);

Vist que s'ha informat el Consell de Direcció del Servei d'Ocupació de Catalunya; atesos els informes previs de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada, i en ús de les facultats que em són conferides,

Ordeno:

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Objecte

L'objecte d'aquesta Ordre és aprovar les bases reguladores i obrir la convocatòria per al 2009 per a la concessió de subvencions per a la realització dels plans d'ocupació i per a les actuacions de la xarxa d'orientació per a l'ocupació.

Article 2

Definicions

Als efectes d'aquesta Ordre s'entén per:

Plans d'ocupació: la contractació laboral de persones aturades per a la realització d'actuacions de caràcter temporal i d'interès general i social, de naturalesa addicional respecte de les actuacions habituals de les entitats que promouen els plans, per tal que els participants puguin adquirir experiència professional i millorar la seva ocupabilitat.

Xarxa d'orientació per a l'ocupació: Accions d'informació, orientació o d'altres procediments que millorin la posició en el mercat de treball dels demandants d'ocupació, la motivació, l'assessorament o d'altres procediments que facilitin la detecció i dinamització d'iniciatives d'autoocupació i creació d'empreses en línia amb l'estratègia del Pla Inicia, en demandants d'ocupació, mitjançant eines associades de diagnòstic, derivacions, tutories i altres de similars (itineraris personals d'inserció), les actuacions adreçades a facilitar la ràpida incorporació dels demandants a un lloc de treball mitjançant la utilització de les TIC, i aquelles altres que facilitin als ciutadans la determinació de les seves capacitats i interessos, l'adopció de decisions formatives i d'ocupació, i la gestió del seu aprenentatge i la seva trajectòria individual, la feina i altres qüestions en les quals s'adquireixen o s'utilitzen competències, mitjançant qualsevol acció i/o eina que permeti assolir aquest objectiu.

Article 3

Entitats beneficiàries de les subvencions

Podran ser beneficiàries de les subvencions que preveu aquesta Ordre les entitats següents:

  1. Per a plans d'ocupació:

    1. Les entitats locals de Catalunya i les seves entitats dependents o vinculades, d'acord amb el que estableix la Llei 8/1987, de 15 d'abril, municipal i règim local de Catalunya.

    2. Entitats i institucions sense ànim de lucre i universitats públiques, amb seu a Catalunya.

  2. Per a la xarxa d'orientació per a l'ocupació:

    1. Les entitats públiques o privades amb personalitat jurídica pròpia i sense afany de lucre, per a la realització de les actuacions regulades a l'article 22.2.a) i 22.2.b).

    2. Les persones físiques o entitats públiques o privades, per a la realització de les actuacions regulades a l'article 22.2.c).

  3. Mitjançant convocatòria es podrà restringir entre les entitats beneficiàries a aquelles que per la seva naturalesa jurídica, població a qui es dirigeixen o altre criteri objectiu degudament justificat, es consideri necessari per acomplir l'objecte de la convocatòria.

Article 4

Requisits de les entitats beneficiàries

  1. Podran accedir a les subvencions previstes en aquesta Ordre les entitats que reuneixin els requisits establerts a aquest efecte, presentin la documentació exigida i obtinguin l'aprovació del corresponent projecte.

  2. Les entitats sol·licitants hauran de complir els requisits generals següents:

    1. En el cas d'empreses públiques o privades amb 50 treballadors/ores o més, donar ocupació, almenys, a un 2% de treballadors/ores amb disminució sobre el nombre total de treballadors/ores de l'entitat, o bé aplicar les mesures alternatives d'acord amb el que disposen l'article 38 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'integració dels disminuïts, el Reial decret 364/2005, de 8 d'abril, el Decret 246/2000, de 24 de juliol.

    2. Complir les obligacions tributàries davant l'Estat i la Generalitat i les obligacions davant la Seguretat Social.

    3. Complir els requisits que estableixen els articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

    4. No trobar-se en cap de les circumstàncies que preveu l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

    5. No haver estat sancionats/ades, en resolució ferma, per la comissió d'infracció greu en matèria d'integració laboral de disminuïts o molt greu en matèria de relacions laborals o en matèria de seguretat i salut en el treball, de conformitat amb el Text refós de la Llei sobre infraccions i sancions en l'ordre social, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2000, de 4 d'agost.

    6. Complir, en el cas d'empreses amb plantilla igual o superior a 25 persones, amb mitjans per prevenir i detectar casos d'assetjament sexual i d'assetjament per raó de sexe i intervenir-hi en els seus centres de treball, d'acord am el que estableix la disposició addicional setena de la Llei 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista, que modifica el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya.

    7. Complir els requisits específics que es determinen en aquesta Ordre.

    8. Complir qualsevol altra obligació legal o reglamentària que pugui afectar-les.

  3. Seran requisits específics de les entitats beneficiàries de les subvencions de plans d'ocupació i de la xarxa d'orientació per a l'ocupació:

    1. Tenir capacitat tècnica i de gestió i recursos materials i humans suficients per a l'execució dels projectes sol·licitats.

    2. En cas d'entitats que hagin col·laborat anteriorment en aquest programa, serà necessària la justificació del correcte desenvolupament dels projectes aprovats en els exercicis anteriors i, si escau, el reintegrament de les quantitats no justificades. Aquestes dades seran comprovades d'ofici un cop presentada la sol·licitud.

  4. El compliment d'aquests requisits s'acreditarà mitjançant l'aportació de la documentació establerta a la convocatòria corresponent.

Article 5

Beneficiaris dels projectes

Podran ser beneficiaris de les accions previstes en aquesta Ordre les persones desocupades inscrites a les oficines de Treball com a demandants d'ocupació, amb les prioritats que es determinin en la corresponent convocatòria.

Article 6

Obligacions de les entitats beneficiàries

Les entitats beneficiàries de les subvencions regulades en aquesta Ordre hauran de complir les obligacions establertes en cada tipus d'acció i, en tot cas, les següents:

  1. Complir l'objectiu, executar el projecte, realitzar l'activitat o adoptar el comportament que fonamenta la concessió de la subvenció i acreditar-ho davant el Servei d'Ocupació de Catalunya.

  2. Comunicar l'inici de la totalitat de les accions al Servei d'Ocupació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR