DECRET 356/1984, de 22 de novembre, pel qual s'estableixen el procediment i els criteris de concessió d'ajuts a les empreses i associacions artesanes.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

El Decret 233/1984, de 19 de juliol, pel qual es regula l'activitat de l'artesanat a Catalunya, preveu que a més de mesures indirectes afavoridores de l'activitat artesanal tals com són les certificacions de qualitat artesanal, la certificació de procedència i la creació de les zones d'interès artesanal, els Departaments afectats podran instrumentar altres tipus d'ajut.

Tenint en compte que el Decret esmentat es troba en ple desplegament i que, per tant, les mesures indirectes previstes no poden, encara, haver produït els efectes beneficiosos que hom espera, sembla convenient de procedir a la concessió d'ajuts a aquelles empreses, associacions i organismes que mitjançant el seu esforç hagin contribuït més a la permanència del sector artesanal, que ha de permetre el seu futur desenvolupament.

A l'hora de concedir aquest ajut a empreses i associacions convé tenir en compte les recomanacions que el Consell d'Europa fa sobre les subvencions directes a empreses artesanes, en el sentit que no han de servir perquè el beneficiari adquireixi una mentalitat d'ajudat que el desencoratgi per a l'esforç i el converteixi en sol·licitant permanent, ans al contrari, la subvenció ha de servir de catalitzador i, per tant, s'ha d'ajustar a un plec de condicions que requereix l'assistència d'una contrapartida controlable.

És per això que, ateses les disposicions legals que regulen la concessió de subvencions d'acord amb els principis de publicitat, igualtat i objectivitat, a proposta del Conseller d'Indústria i Energia, i prèvia deliberació del Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- Es podran acollir a les subvencions del

Departament d'Indústria i Energia establertes per aquest Decret:

  1. Les empreses artesanes que reuneixin les condicions per poder ser considerades com a tals, d'acord amb el Decret 233/1984, de 19 de juliol, pel qual es regula l'activitat de l'artesanat a Catalunya.

  2. Les associacions artesanes.

  3. Els organismes que, sense afany de lucre, organitzin activitats potenciadores del sector artesà.

Article segon

- La subvenció màxima que es podrà

concedir serà de cinc-centes mil pessetes.

Article tercer

- Els aspectes que valoraran per tal de

concedir les subvencions seran, entre d'altres, els següents:

- Ensenyament dels oficis artesans als aprenents.

- Recuperació de l'artesania rural.

- Creació de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR