ORDRE TRI/125/2006, de 17 de març, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions destinades a programes per al desenvolupament local i l'ocupació en col·laboració amb entitats locals.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

TRI/125/2006, de 17 de març, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions destinades a programes per al desenvolupament local i l'ocupació en col·laboració amb entitats locals.

Amb el Tractat d'Amsterdam, l'any 1998 s'institucionalitza l'Estratègia Europea per a l'Ocupació, que té com a objectius estratègics la plena ocupació de qualitat i la millora de la competitivitat de l'economia europea en el marc de l'economia global. Per a la consecució d'aquests objectius, l'Estratègia Europea per a l'Ocupació havia de descansar sobre una estructura de tres pilars bàsics d'actuació: la creació d'ocupació i la prevenció de la desocupació; l'adaptació del món empresarial i laboral a un entorn productiu canviant i el desplegament de mesures específiques adreçades als col·lectius amb major risc d'exclusió social.

Des de l'aprovació d'aquest marc d'actuació, la Unió Europea, mitjançant l'establiment de directrius i recomanacions del Consell de la Unió, ha anat avançant en l'establiment i definició d'un marc d'actuació comú a tots els estats membres en relació amb les polítiques d'ocupació, que intenta respondre de forma equilibrada a la necessitat d'augmentar la competitivitat de les nostres economies, alhora que es desenvolupen mesures d'integració social per als col·lectius amb major risc d'exclusió.

La Cimera de Lisboa, celebrada l'any 2000, instaura una nova fórmula estratègica per assolir els objectius d'ocupació per al 2010. Dins d'aquesta nova estratègia, cal destacar la necessitat que els estats membres desenvolupin actuacions orientades a tres grans objectius interelacionats entre si: la plena ocupació, la qualitat i productivitat de l'ocupació i la inclusió i cohesió social.

D'acord amb l'Estratègia Europea per a l'Ocupació, la consecució d'aquests objectius ha de prestar especial atenció a la governança, la cooperació i a la participació dels interlocutors i agents, a nivell nacional, regional i local, des de la formulació de les polítiques d'ocupació fins a la seva execució.

La Llei 17/2002, de 5 de juliol, d'ordenació del sistema d'ocupació, i de creació del Servei d'Ocupació de Catalunya (DOGC núm. 3676, de 12.7.2002), que assumeix els objectius europeus de l'ocupació, crea el Servei d'Ocupació de Catalunya responent als plantejaments i les necessitats que un servei públic requereix, establint criteris ordenadors i integradors de les funcions i els serveis que els ciutadans de Catalunya necessiten i demanen per a l'ocupació. Tot això sense oblidar la necessitat i el compromís del Departament de Treball i Indústria de proposar i aplicar línies d'actuació, incorporables a curt i mitjà termini a aquest Servei, dels estàndards de qualitat, innovació, promoció i participació que la societat catalana de la primera dècada del segle XXI demana i per donar resposta als criteris i als requeriments de la Comissió Europea.

La consecució dels objectius i les finalitats a què responen les funcions que té atribuïdes el Servei d'Ocupació de Catalunya ha de passar, necessàriament, per la participació dels agents econòmics i socials i l'administració local, en els processos d'anàlisi, planificació, programació, seguiment i avaluació pel que fa a l'ordenació i gestió de les polítiques d'ocupació.

En el marc de les mesures de Foment de l'Ocupació, el Servei d'Ocupació de Catalunya, en matèria de desenvolupament local, ha de dur a terme actuacions de suport a les iniciatives locals i a les iniciatives que fomentin el desenvolupament de projectes empresarials.

Atesa l'Ordre del Ministeri de Treball i Afers Socials de 15 de juliol de 1999, per la qual s'estableixen les bases de concessió de subvencions públiques per al foment del desenvolupament local i l'impuls dels projectes i les empreses qualificades d'I+O (BOE núm. 182, de 31.7.1999);

D'acord amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003), i l'Ordre TAS/816/2005, de 21 de març (BOE núm. 78, d'1.4.2005), per la qual s'adeqüen al règim jurídic establert a la Llei 38/2003, de 17 de novembre, les normes reguladores de subvencions en els àmbits d'ocupació i de formació professional ocupacional, es fa necessari establir noves bases reguladores de les subvencions destinades al foment del desenvolupament local: estudis i campanyes per a la promoció local, els agents d'ocupació i desenvolupament local, i les iniciatives locals d'ocupació, que promou el Servei d'Ocupació de Catalunya del Departament de Treball i Indústria i adaptar-les als canvis normatius produïts;

Vist el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), modificat per la Llei 12/2004, de 27 de desembre, de mesures financeres (DOGC núm. 4292, de 31.12.2004);

Atesa l'Ordre TRI/210/2005, de 27 d'abril, per la qual s'estableix el règim de justificació econòmica de les accions integrants dels diferents programes per al desenvolupament de les polítiques actives d'ocupació que gestiona el Servei d'Ocupació de Catalunya (DOGC núm. 4384, de 13.5.2005) i l'Ordre TRI/211/2005, de 27 d'abril, per la qual es regula el procediment comú relatiu als atorgaments de les subvencions gestionades pel Servei d'Ocupació de Catalunya (DOGC núm. 4384, de 13.5.2005);

Un cop consultats els agents socials representats al Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya i al Consell de Direcció del Servei d'Ocupació de Catalunya, amb l'informe previ de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada, a proposta del director del Servei d'Ocupació de Catalunya i en ús de les facultats que em són conferides d'acord amb l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Capítol 1

Disposicions comunes

Article 1

Objecte i convocatòria

1.1 L'objecte d'aquesta Ordre és establir les bases reguladores de les subvencions i ajuts destinats a programes per al desenvolupament local i l'ocupació en col·laboració amb entitats locals que promou el Servei d'Ocupació de Catalunya.

1.2 Les accions objecte de subvenció d'aquesta Ordre són les següents:

  1. Accions destinades a proporcionar eines a les entitats locals per analitzar les potencialitats de desenvolupament local, diagnosticar el territori, planificar estratègies, implementar programes, projectes i actuacions, o altres de naturalesa anàloga, i fer difusió de tot el que es fa en el territori i que té una repercussió directa en el creixement econòmic i en la generació d'ocupació local.

  2. Accions destinades a facilitar la contractació, per part de les entitats locals, de tècnics de desenvolupament local per tal de dinamitzar, promoure i executar en cooperació amb altres agents, programes i mesures que afavoreixin la promoció econòmica en el seu territori d'actuació, cercant un creixement econòmic sostenible generador d'ocupació.

  3. Accions destinades a la creació d'activitat econòmica i a la generació de llocs de treball estables en determinats sectors productius de l'àmbit local, mitjançant la creació de noves empreses amb el suport de les entitats locals.

1.3 Anualment es publicaran mitjançant Resolució del director del Servei d'Ocupació de Catalunya les convocatòries de les subvencions previstes en aquesta Ordre, d'acord amb el que preveu l'article 2 de l'Ordre TRI/211/2005, de 27 d'abril, per la qual es regula el procediment comú relatiu als atorgaments de les subvencions gestionades pel Servei d'Ocupació de Catalunya.

Article 2

Beneficiaris

2.1 Podran ser beneficiaris de les subvencions que preveu l'article 1.2.a) d'aquesta Ordre les entitats que s'estableixen al capítol 2 d'aquesta Ordre.

2.2 Podran ser beneficiaris de les subvencions que preveu l'article 1.2.b) d'aquesta Ordre les entitats que s'estableixen al capítol 3 d'aquesta Ordre.

2.3 Podran ser beneficiaris de les subvencions que preveu l'article 1.2.c) d'aquesta Ordre les entitats que s'estableixen al capítol 4 d'aquesta Ordre.

Article 3

Requisits dels beneficiaris

3.1 Per accedir a les subvencions previstes a l'article 1.2 d'aquesta Ordre, les entitats locals de Catalunya, els seus organismes autònoms i les entitats amb competència en matèria de desenvolupament local i de promoció de l'ocupació, dependents o vinculades a aquelles, i les persones físiques o jurídiques, han de reunir els requisits establerts a l'article 3 de l'Ordre TRI/211/2005, de 27 d'abril, per la qual es regula el procediment comú relatiu als atorgaments de les subvencions gestionades pel Servei d'Ocupació de Catalunya, presentar la sol·licitud i la documentació exigida a l'article 4 de l'esmentada Ordre i obtenir l'aprovació de les accions sol·licitades d'acord amb el procediment establert a l'article 5 de la mateixa Ordre TRI/211/2005, de 27 d'abril.

3.2 En el cas de les entitats locals de Catalunya, els seus organismes autònoms i les entitats amb competència en matèria de desenvolupament local i de promoció de l'ocupació, dependents o vinculades a aquelles, que hagin col·laborat anteriorment en aquests programes, serà necessària la justificació del correcte desenvolupament dels projectes aprovats en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR