DECRET 140/1995, de 18 d'abril, pel qual s'estableixen les direccions d'atenció primària de l'Institut Català de la Salut.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

El Decret 138/1993, de 7 de maig, de reestructuració de l'Institut Català de la Salut (DOGC núm. 1747, de 19.5.1993), crea la Divisió d'Atenció Primària, que té cura d'establir les directrius per a la gestió i el control de l'activitat i la qualitat assistencials dels centres, dels serveis i dels establiments d'atenció primària gestionats per l'Institut Català de la Salut. Aquesta Divisió s'estructura en quatre subdivisions funcionals, a les quals correspon coordinar la direcció i gestió dels esmentats centres, serveis i establiments, i exercir-ne el control.

El nombre i volum d'aquests centres, serveis i establiments, que constitueixen unitats productives de provisió d'atenció primària, fa necessari l'establiment d'un nivell de comandament intermedi entre aquelles subdivisions funcionals i les expressades unitats productives.

D'acord amb això, es creen les direccions d'atenció primària, que tenen cura de la direcció i gestió de les referides unitats.

L'establiment de les direccions d'atenció primària es fa especialment necessari arran de la posada en marxa dels sectors sanitaris com a òrgans desconcentrats de planificació i seguiment de la compra de serveis sanitaris en el marc del Servei Català de la Salut en el seu nivell més desagregat.

En conseqüència, d'acord amb el que preveu l'article 61 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, escoltades les corporacions i entitats interessades, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Sanitat i Seguretat Social, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Els centres, serveis i establiments sanitaris d'atenció primària gestionats per l'Institut Català de la Salut es configuren en unitats productives de provisió de serveis d'atenció primària, atenent al tipus de serveis que ofereixen i la forma en que els proveeixen, i s'inclouen en el catàleg d'unitats productives del Servei Català de la Salut.

Article 2

2.1 Les unitats productives de provisió de serveis d'atenció primària s'agrupen, als efectes de la seva direcció i gestió, en direccions d'atenció primària. 2.2 Per resolució del conseller de Sanitat i Seguretat Social es determinaran les direccions d'atenció primària i el seu abast territorial.

Article 3
...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR