ORDRE ARP/60/2003, d'11 de febrer, per la qual es modifica l'Ordre ARP/347/2002, de 14 d'octubre, per la qual s'estableixen les mesures per al foment de l'ús de les assegurances agràries.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE ARP/60/2003, d'11 de febrer, per la qual es modifica l'Ordre ARP/347/2002, de 14 d'octubre, per la qual s'estableixen les mesures per al foment de l'ús de les assegurances agràries.

L'Ordre ARP/347/2002, de 14 d'octubre (DOGC núm. 3743, de 18.10.2002), va establir les mesures per al foment de l'ús de les assegurances agràries. La seva disposició addicional primera fixava els percentatges de reducció a aplicar a les diferents línies d'assegurances.

El manteniment de les característiques i les condicions de les línies respecte a les del Pla d'assegurances agràries combinades 2002, aconsella que es conservin els percentatges de reducció a aplicar a les pòlisses que es contractin dins el Pla 2003, però que s'afegeixi una nova línia fins ara no regulada que és la de cobertura dels danys en estructures i instal-lacions d'hivernacles, umbracles i túnels, concertada amb entitats asseguradores.

No únicament les produccions són objecte de possibles danys, sinó també les instal-lacions d'hivernacles i túnels necessaris per a l'obtenció de certs conreus protegits. Per això, es creu convenient aplicar uns percentatges de reducció a aquesta línia d'assegurança, que funciona de manera independent respecte de la línia per assegurar la producció que queda protegida per les estructures esmentades, per tal de potenciar l'assegurament d'estructures i instal-lacions d'hivernacles i túnels contractades pels productors, concertades amb entitats asseguradores. Amb aquesta mesura es pretén aconseguir impulsar i fomentar la contractació d'aquestes assegurances.

Així mateix, cal fixar les disponibilitats pressupostàries per a l'any 2003 que l'Ordre ARP/347/2002, de 14 d'octubre, preveia a la seva disposició addicional segona.

D'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Modificar l'article 5 de l'Ordre ARP/347/2002, de 14 d'octubre, que queda redactat de la manera següent:

"Article 5

"Contractació

"5.1 La formalització de la pòlissa de contracte de l'assegurança corresponent dóna dret a la reducció en la prima, sempre que s'hagi realitzat correctament i dins el període de subscripció que estableix el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, excepte en el cas de la línia d'assegurança per a les estructures i les cobertures...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR