DECRET 85/2003, de 18 de març, pel qual s'estableixen els premis en reconeixement a les actuacions en favor de les assegurances a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyDecret

DECRET 85/2003, de 18 de març, pel qual s'estableixen els premis en reconeixement a les actuacions en favor de les assegurances a Catalunya.

Les arrels històriques de les assegurances a Catalunya són profundes. Tant és així que la primera legislació referida a l'assegurança data de l'any 1435: "Les ordinacions sobre assegurances marítimes de Barcelona" i van ser les primeres que es van conèixer a tot el món. També és a Catalunya on, ja en el segle XVI, van néixer les primeres agrupacions asseguradores amb les "germandats de socors mutus".

D'altra banda, la ciutadania de Catalunya ha desenvolupat una aptitud per al treball i l'estalvi nítidament representativa que, naturalment, ha afavorit la voluntat de mantenir els nivells de benestar aconseguits, la qual cosa ha constituït el millor pilar per al desenvolupament i l'augment dels instruments de cobertura de riscos.

Tot això ha fet que Catalunya també compti amb el privilegi de disposar d'una qualitat i professionalitat extraordinàries dins el sector català de les assegurances, el qual és font de creació de llocs de treball, fomenta l'estalvi i estabilitza l'economia del país; en definitiva, es tracta d'un element rellevant en la vertebració econòmica i social de Catalunya.

En línia amb el que s'ha exposat, i per tal de millorar la coordinació de les actuacions administratives en l'àmbit assegurador, el Decret 317/2002, de 19 de novembre, de reestructuració parcial del Departament d'Economia i Finances, crea la Direcció General d'Assegurances, entre els objectius de la qual hi ha el de potenciar el desenvolupament del sector assegurador a Catalunya a partir de les potencialitats del sector abans esmentades.

En particular, resulta convenient, dins les actuacions de la Generalitat en l'àmbit assegurador, la creació dels instruments perquè la Generalitat de Catalunya faci reconeixement oficial de l'esforç i dedicació de persones, empreses i institucions públiques i privades en favor de les assegurances, en totes les diverses especialitats que configuren el sector assegurador català i perquè serveixin d'estímul a comportaments i a actuacions, individuals o col-lectives, que es tradueixin en una millora de la imatge asseguradora i del serveis asseguradors prestats i que contribueixin a refermar i a expandir aquest important sector econòmic.

Per aquest motiu i atès el que disposa l'article 9.21 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, a proposta del conseller d'Economia i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR