ORDRE de 7 de setembre de 1994, per la qual s'estableixen els requisits i el procediment per reconèixer activitats de formació permanent adreçades al professorat.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyOrdre

La Llei orgànica 1/1990, de 3 d'octubre, d'ordenació general del sistema educatiu, estableix en el seu article 56.2 que la formació permanent constitueix un dret i un deure de tot el professorat, el qual periòdicament haurà de realitzar activitats d'actualització científica, didàctica i professional.

El Departament d'Ensenyament preveu en el seu Pla de formació permanent vies diverses per garantir al professorat la possibilitat de realitzar activitats de formació. Així el Departament d'Ensenyament organitza activitats de formació, ja sigui directament o en col·laboració amb altres entitats, i també n'encarrega a les institucions universitàries especialitzades. Aquestes activitats de formació donen compliment al precepte més amunt esmentat a la vegada que contribueixen a desenvolupar la carrera professional del professorat.

D'altra banda, existeixen a Catalunya diverses institucions i entitats que organitzen a iniciativa pròpia activitats de formació que són d'interès per a l'actualització de coneixements i la millora de la pràctica docent del professorat de nivells educatius no universitaris.

El propi interès d'aquestes activitats de formació fa convenient que puguin ser reconegudes per tal que tinguin els mateixos efectes administratius per al professorat que les activitats incloses en el Pla de formació permanent.

Per tot l'exposat, es fa necessari establir els requisits i el procediment de reconeixement d'activitats de formació permanent adreçades al professorat i promogudes per institucions i entitats no universitàries alienes al Departament d'Ensenyament.

En conseqüència, vist el dictamen del Consell Escolar de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Efectes del reconeixement Les activitats de formació que es reconeguin en el marc d'aquesta Ordre tindran els mateixos efectes administratius per al professorat que les activitats incloses en el Pla de formació permanent del Departament d'Ensenyament.

Article 2

Entitats sol·licitants Poden sol·licitar reconeixement d'activitats de formació permanent aquelles entitats amb personalitat jurídica pròpia i sense finalitat de lucre vinculades al món de l'ensenyament entre els objectius específics o estatutaris de les quals s'hi inclogui la realització d'activitats de formació permanent adreçades al professorat no universitari.

Article 3

Característiques de les activitats Les activitats de formació permanent objecte de la sol·licitud de reconeixement han de reunir les següents característiques:

  1. Han de ser activitats adreçades al professorat d'educació infantil, primària, secundària o al professorat d'ensenyaments de règim especial.

  2. Han d'estar incloses en la tipologia definida en el bloc B del Pla de formació permanent del Departament d'Ensenyament: millora de la pràctica docent i adquisició de nous coneixements. En aquest sentit les activitats han d'ajudar a analitzar la pràctica docent i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR