DECRET 264/2013, de 10 de desembre, d'establiment del règim d'autonomia econòmica i financera a la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea.

Fecha de Entrada en Vigor 1 de Enero de 2014
SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

L’Estatut d’autonomia de Catalunya regula al seu Títol V les relacions institucionals de la Generalitat de Catalunya amb l’Estat, amb les altres comunitats autònomes, amb la Unió Europea i en l’àmbit de la seva acció exterior. En concret, el Capítol II del Títol esmentat preveu la participació de la Generalitat en els afers relacionats amb la Unió Europea que afectin les competències o els interessos de Catalunya.

Com a una de les eines per dur a terme aquesta tasca, l’article 192 de l’Estatut autoritza la Generalitat a establir una Delegació per defensar millor els seus interessos davant les institucions de la Unió Europea. Amb aquest objectiu, la Generalitat va crear la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea mitjançant el Decret 314/2004, de 22 de juny, actualment derogat, i que hores d’ara es troba regulada al Decret 118/2013, de 26 de febrer, de reestructuració del Departament de la Presidència.

En l’àmbit econòmic, la disposició addicional primera de la Llei 17/2007, del 21 de desembre, de mesures fiscals i financeres va facultar el Govern per establir que la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea i les delegacions del Govern de la Generalitat a l’exterior, ja creades o que es poguessin crear, tinguessin règim d’autonomia econòmica o financera, tot determinant-ne els aspectes essencials. En aplicació d’aquesta previsió, els decrets de creació de les delegacions a l’exterior inaugurades fins ara i amb seu a França, al Regne Unit, a Alemanya i als Estats Units d’Amèrica preveuen un règim de gestió econòmica desconcentrada. Ara, amb l’objectiu d’harmonitzar el règim econòmic de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya davant al Unió Europea amb el de la resta de delegacions a l’exterior, el present Decret, en compliment de la previsió de la Llei 17/2007, del 21 de desembre, de mesures fiscals i financeres, estableix el mateix règim de gestió econòmica desconcentrada per a la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea.

Per tot això, de conformitat amb el que preveu el Títol IV de la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya; d’acord amb els articles 39 i 40 de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern; i a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR