DECRET 241/1982, de 22 de juliol, establint normes sobre comercialització i venda de pa. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 258, p. 2149, de 10.9.1982).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

Les dificultats que ha experimentat els darrers anys el sector de producció i distribució de pa i la conveniència de vetllar pel bon subministrament a la població de Catalunya fan necessari l'establiment de normes de comercialització de pa, productes de massa de pa i paneteria, la fixació de condicions tècniques que han de reunir els establiments dedicats a l'elaboració dels productes esmentats i a la seva distribució i venda, així com a la determinació d'unes normes sobre informació per al consumidor.

Atès el que estableix l'article 12.5 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, i d'acord amb el Decret 8/1980, de 12 de maig;

A proposta del Conseller de Comerç i Turisme i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer 1

Tindran la consideració d'establiments.

de venda de pa aquells que, reunint les condicions generals establertes al Codi Alimentari, aprovat pel Decret 2484/1967, de 21 de setembre, per les normes que el despleguen i per l'Ordre de 19 de febrer de 1980, del Departament de Sanitat i Seguretat Social, sobre control sanitari de la indústria i productes alimentaris, es dediquin a la venda, siguin o no fabricants del producte. 2. Als efectes de les normes establertes en la present disposició, els establiments de venda de pa es classifiquen en establiments especialistes i establiments polivalents. Els establiments especialistes, que es dedicaran exclusivament a la venda de pa, productes de massa de pa i paneteria, podran ésser dels següents tipus:

  1. Despatxos artesans de pa, elaborat en fleca annexa.

  2. Despatxos de pa sense fleca annexa, propietat del fabricant que l'elabora.

  3. Despatxos de pa, sense producció pròpia.

Article segon

- Els despatxos artesans de pa són aquells

establiments de venda de pa, productes de massa de pa i paneteria, l'elaboració dels quals té lloc al mateix establiment o en local annex. Aquests establiments es distingiran externament amb rètols en els quals figurarà necessàriament una de les següents expressions: "Fleca", "Forn de pa", "Forn", "Horno de pan", "Horno" o "Panadería artesana". Aquestes denominacions només podran ésser utilitzades en aquest tipus d'establiment.

Article tercer

- Els despatxos de pa sense fleca annexa,

propietat del fabricant que l'elabora, són aquells establiments que es dediquen a la venda al detall de pa, productes de massa de pa i paneteria, subministrats en exclusiva del mateix fabricant, titular de l'establiment comercial i que l'explota directament.

Article quart

- Els despatxos de pa sense producció pròpia

són aquells establiments de venda al detall de pa, productes de massa de pa i paneteria, que els subministra qualsevol fabricant dels esmentats productes.

Article cinquè 1

Es consideren establiments polivalents,

als efectes del present Decret, aquells establiments del ram de l'alimentació, en autoservei, que compaginin o complementin la venda de diferents productes de massa de pa i paneteria. Aquests establiments disposaran de prestatgeries dedicades exclusivament a l'exposició per a la venda de pa, tant comú com especial. Cadascun dels diferents tipus de producte estarà separat dels altres, a les prestatgeries, per mitjà de compartiments. 2. Els establiments amb superfície igual o superior a 400 m2 podran destinar un lloc especial per a la venda de pa, ajustat a les característiques d'algun dels tipus d'establiments de despatx de pa definits als articles 2,3 i 4, sempre que reuneixin les condicions tècniques de comercialització i administratives que s'exigeixen en la present disposició. 3. Els establiments polivalents de superfície de venda inferior als 400 m2, per poder vendre el pa, productes de massa de pa i paneteria, en les mateixes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR