DECRET 189/1981, de 2 de juliol, establint les normes de Protocol i Cerimonial en l'àmbit de la Generalitat de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
Rango de LeyDecret

La instauració de la Generalitat de Catalunya i la promulgació i implantació del nostre Estatut d'Autonomia han creat unes noves estructures i han donat lloc a l'aparició de noves autoritats, càrrecs i dignitats que obliguen a establir tota una sistematització de precedències, tractaments i relacions que eviti les dificultats que poden suscitar-se per manca d'una regulació adequada.

La història de les nostres Corporacions oficials és plena de precedents en aquesta matèria, des de les Ordinacions de Pere el Cerimoniós i àdhuc d'abans fins a les que regulaven llurs solemnitats en els temps immediatament anteriors al 1714. Ara, dins les circumstàncies actuals i amb accent dels nostres dies, cal que sigui establerta una nova ordinació en aquestes matèries i per això, mentre el Parlament no legisli sobre aquesta matèria, a proposta del Conseller Adjunt a la Presidència i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1 El present Decret regula amb caràcter general i

en l'àmbit propi de la Generalitat de Catalunya, la classificació del seus actes oficials, la presidència d'aquests, l'ordenació dels assistents i el tractament de les seves autoritats.

Article 2 Són principis generals sobre precedència i

ordenació d'Autoritats i Coporacions els següents:

  1. La presidència en tots els actes serà unipersonal.

  2. En un acte oficial, la precedència, que tan sols implica mera ordenació, ve determinada pel càrrec que ostenti l'Autoritat que hi assisteix, i en cap cas l'ordre de relació vindrà determinat per les persones.

  3. La persona que substitueixi legalment una Autoritat tindrà, respecte a les altres Autoritats o als seus substituts, la mateixa precedència que la reconeguda al titular. En el supòsit que aquesta substitució fos en virtut d'instruccions particulars de l'Autoritat que delega, la persona delegada o substituent tindrà la precedència immediatament inferior a la que es reconeix al titular a l'article 6è del present Decret.

  4. La representació només confereix precedència en l'àmbit de la competència de l'Autoritat representada.

  5. La precedència del Parlament, Departaments, Organismes i Corporacions, mentre actuïn com a tals, tindrà caràcter col·lectiu i no s'entendrà referida als seus membres en particular.

Article 3 Als efectes d'aquest Decret, els actes oficials

que tinguin lloc a Catalunya es classificaran en :

  1. Actes oficials de caràcter general.

  2. Actes oficials de caràcter especial.

Article 4. 1 Actes oficials de caràcter general són

aquells que, organitzats per les Autoritats competents...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR