DECRET 282/2003, de 4 de novembre, d'aprovació dels Estatuts de l'ens Infraestructures Ferroviàries de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

DECRET 282/2003, de 4 de novembre, d'aprovació dels Estatuts de l'ens Infraestructures Ferroviàries de Catalunya.

Mitjançant la Llei 19/2001, de 31 de desembre, modificada per la Llei 31/2002, de 30 de desembre, de mesures fiscals i administratives, s'ha creat l'ens Infraestructures Ferroviàries de Catalunya amb l'objecte de construir les infraestructures de transport ferroviari que són competència de la Generalitat que el Govern li encomani, de conservar-les i gestionar-les, i també de conservar i gestionar les infraestructures ja construïdes que el Govern li adscrigui.

En el moment actual cal procedir a l'aprovació dels Estatuts de l'ens Infrastructures Ferroviàries de Catalunya per fer possible el seu funcionament.

Per tot això, en virtut de l'article 64 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Aprovar els Estatuts de l'ens Infrastructures Ferroviàries de Catalunya que s'adjunten com a annex al present Decret.

Disposició final

Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 4 de novembre de 2003

Jordi Pujol

President de la Generalitat de Catalunya

Felip Puig i Godes

Conseller de Política Territorial

i Obres Públiques

Annex

Estatuts de l'ens Infraestructures Ferroviàries de Catalunya.

Capítol 1

Naturalesa, règim jurídic i funcions

Article 1

Naturalesa

1.1. L'ens Infraestructures Ferroviàries de Catalunya, creat per la Llei 19/2001, de 31 de desembre, és un ens públic dels que estableix l'article 1.b.1 del Text refós de la Llei de l'Estatut de l'empresa pública catalana, aprovat per Decret legislatiu 2/2002, de 24 de desembre, que sotmet la seva activitat al dret privat i que gaudeix de personalitat jurídica pròpia, d'autonomia administrativa, econòmica i financera, d'un patrimoni propi i de plena capacitat d'obrar per a complir les seves finalitats.

1.2 L'ens Infraestructures Ferroviàries de Catalunya està adscrit al Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

1.3 El domicili de l'ens Infraestructures Ferroviàries de Catalunya s'estableix inicialment a Barcelona, avinguda Josep Tarradellas, núm. 20. Aquest domicili es podrà modificar per decisió del Consell d'Administració.

Article 2

Règim jurídic

2.1 L'ens Infraestructures Ferroviàries de Catalunya es regeix per aquests Estatuts i per les disposicions de la Llei 19/2001, de 31 de desembre; el Text refós de la Llei 4 de l'Estatut de l'empresa pública catalana, aprovat per Decret legislatiu 2/2002, de 24 de desembre; les normes de dret civil, mercantil i laboral, la normativa sectorial en matèria de transports terrestres i, en tot el que sigui aplicable, el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; el Text refós de la Llei de patrimoni de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 1/2002, de 24 de desembre, i les normes generals de règim jurídic i procediment de les administracions públiques, en especial les referents al funcionament dels òrgans col·legiats, als procediments aplicables i, en general, les que siguin d'aplicació a aquells actes de l'ens que impliquin l'exercici de potestats administratives.

2.2 L'ens Infrastructures Ferroviàries de Catalunya pot adquirir, reivindicar, permutar, gravar o alienar béns d'acord amb les normes que siguin d'aplicació, concertar crèdits, establir contractes, formalitzar convenis, participar en altres entitats i, en general, dur a terme negocis jurídics admesos en dret i que estiguin relacionats amb el seu objecte.

Article 3

Funcions

3.1 Corresponen a l'ens Infraestructures Ferroviàries de Catalunya, com a empresa administradora de les infraestructures ferroviàries, les següents funcions:

a) Construir les infraestructures de transport que li encomani el Govern, i també conservar, gestionar i administrar aquestes noves infraestructures, ja sigui directament o mitjançant una altra entitat de dret públic o dret privat i per mitjà de qualsevol negoci jurídic admès en dret.

b) Conservar, gestionar i administrar, en els mateixos termes expressats per la lletra a), les infraestructures de transport ferroviari ja construïdes que li...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR