DECRET 127/1993, de 20 d'abril, d'estructuració del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

La Llei 2/1993, de 5 de març, de foment i protecció de la cultura popular i tradicional i de l'associacionisme cultural, aprovada el 5 de març de 1993 pel Parlament de Catalunya, té com a principals objectius la protecció i difusió de la cultura popular i tradicional, la definició de funcions de les administracions públiques en la dinamització sòcio-cultural i la regulació de l'associacionisme cultural.

Al mateix temps, en el seu capítol 4, la Llei crea el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, òrgan adscrit al Departament de Cultura, amb la finalitat de promoure la recerca i l'estudi sobre la cultura popular i tradicional catalana, de fomentar-ne el manteniment i la difusió i de donar suport a la vida associativa i a les activitats de dinamització cultural.

La creació d'aquest òrgan, les funcions del qual es troben actualment atribuïdes en part a altres unitats del Departament de Cultura, fa necessària, d'una banda, la reestructuració de la Direcció General del Patrimoni Cultural i del Gabinet del conseller, i, d'una altra, la seva definició orgànica per tal de facilitar-ne el desplegament organitzatiu que en el futur convingui.

En conseqüència, d'acord amb l'article 25.1 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat, a proposta del conseller de Cultura i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

El Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana exerceix les funcions que li corresponen per la Llei 2/1993, de 5 de març, mitjançant els òrgans següents: Presidència. Gerència. Àrea de Recerca, Conservació i Protecció del Patrimoni Etnològic. Àrea de Foment de la Cultura Popular i de l'Associacionisme. Àrea de Recursos i Documentació. Unitat de Gestió Administrativa.

Article 2

La presidència del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, assimilada a direcció general, té per funció la direcció i supervisió de totes les activitats desenvolupades pel Centre. Formarà part del Consell de Direcció del Departament de Cultura.

Article 3

La Gerència, que estarà assimilada a subdirecció general i sotmesa al règim establert al Decret 153/1987, de 4 de març, té per funció la coordinació de la gestió de les activitats de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR