ORDRE PRE/113/2014, de 9 d'abril, per la qual es modifiquen les bases reguladores del procediment per a la concessió de subvencions estructurals per a l'edició de mitjans informatius digitals de titularitat privada en català o en aranès, aprovades per l'Ordre PRE/126/2013, de 17 de juny.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyOrdre

El procediment per a la concessió de subvencions estructurals per a l’edició de mitjans informatius digitals de titularitat privada en català o aranès es regeix actualment per les bases aprovades per l’Ordre PRE/126/2013, de 17 de juny. Les referides bases han recollit l’experiència d’anys anteriors, que han actualitzat i adaptat els canvis que han tingut lloc en l’entorn legislatiu, la qual cosa justifica, en termes generals, el manteniment de la seva vigència.

No obstant això, és necessari introduir-hi algunes modificacions per tal de millorar l’eficiència de les referides subvencions en relació amb la consecució dels objectius que han donat lloc al seu establiment i també per adaptar les bases a alguns canvis legislatius que han tingut lloc des de la seva aprovació i que, pel seu objecte i finalitat, han afectat directament el seu contingut.

Des del punt de vista de l’eficiència, cal revisar els coeficients establerts per a determinar l’import de les subvencions, amb l’objecte de reconèixer l’esforç dels mitjans informatius digitals, que han incrementat substancialment el nombre d’usuaris únics de les seves publicacions. Amb aquesta finalitat, es modifica el coeficient corresponent als webs informatius i en concepte de suport de la difusió/audiència, que queda fixat en 0,16 euros multiplicats pel nombre mitjà mensual d’usuaris únics certificats per entitats certificadores externes amb dades públiques i auditades.

Els canvis legislatius que han afectat a les bases després de la seva aprovació han estat essencialment els següents. En primer lloc, la previsió establerta en la disposició transitòria segona de la Llei 2/2014, de 27 de gener, de mesures administratives, fiscals, financeres i del sector públic, en el sentit que les bases reguladores de la concessió de subvencions han d’establir, com a causa de modificació de les resolucions de concessió, les decisions que tenen per finalitat el compliment dels objectius d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera, que poden comportar la reducció total o parcial de la subvenció. Tenint en compte que el text fins ara vigent ja feia referència a la possibilitat de modificació de la resolució de concessió de les subvencions per decisions d’interès general dirigides a donar compliment a la normativa reguladora i als objectius d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera, s’ha considerat, tanmateix, procedent incloure una referència expressa a la possibilitat de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR