RESOLUCIÓ IUE/1602/2010, de 14 de maig, per la qual s'aproven les bases i es fa pública la convocatòria d'ajuts a la mobilitat internacional de l'estudiantat amb reconeixement acadèmic de les universitats o dels centres d'estudis superiors d'ensenyaments artístics de Catalunya, per al curs 2010-2011 (MOBINT).

SecciónDisposicions Generals
EmisorAgència de Gestió D'Ajuts Universitaris i de Recerca
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

IUE/1602/2010, de 14 de maig, per la qual s'aproven les bases i es fa pública la convocatòria d'ajuts a la mobilitat internacional de l'estudiantat amb reconeixement acadèmic de les universitats o dels centres d'estudis superiors d'ensenyaments artístics de Catalunya, per al curs 2010-2011 (MOBINT).

De conformitat amb el que disposen el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, en relació amb el règim jurídic de les subvencions i les transferències de la Generalitat de Catalunya; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre;

Atesa la Resolució UNI/962/2005, d'1 de febrer, per la qual s'aproven les bases generals que han de regir la concessió de beques i ajuts fets públics per l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR);

Atès que l'article 11 del Decret 168/2002, d'11 de juny, pel qual s'aproven els Estatuts de l'AGAUR, disposa que correspon al Consell de Direcció aprovar i resoldre les convocatòries de beques i subvencions, i que aquestes facultats s'han delegat en el president o la presidenta de la Comissió Executiva d'Ajuts Universitaris (CEAU) en data 5 de desembre de 2002,

Resolc:

Article 1

Aprovar les bases i fer pública la convocatòria d'ajuts a la mobilitat internacional de l'estudiantat amb reconeixement acadèmic de les universitats o dels centres d'estudis superiors d'ensenyaments artístics de Catalunya, per al curs 2010-2011 (MOBINT), d'acord amb les condicions que figuren a l'annex d'aquesta Resolució.

Article 2

L'import global màxim destinat a aquesta convocatòria és de 2.085.000,00 euros, dels quals 1.585.000,00 euros aniran a càrrec de la partida pressupostària 480.0001 del pressupost de l'AGAUR per a l'any 2010, i els 500.000,00 euros restants, a càrrec de la partida pressupostària 480.0001 del pressupost de l'AGAUR per a l'any 2011.

De l'import total de la convocatòria es destinen 1.700.000,00 euros a la modalitat A, 300.000,00 euros a la modalitat B, 60.000,00 euros a la modalitat C i 25.000,00 euros a l'ajut complementari en l'àmbit de l'euroregió. En cas que no s'exhaureixi alguna de les dotacions establertes per a una modalitat, l'import corresponent es pot adjudicar a una altra modalitat, sempre que es respecti la puntuació mínima requerida, d'acord amb els criteris de valoració i la disponibilitat pressupostària.

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs potestatiu de reposició davant el president o la presidenta de la CEAU, per delegació del Consell de Direcció de l'AGAUR, en el termini d'un mes comptat des de l'endemà de la seva publicació al DOGC; o bé recurs contenciós administratiu interposat directament davant els jutjats contenciosos administratius de Barcelona, en el termini de dos mesos comptats des de l'endemà de la publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveuen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener, i els articles 8, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 14 de maig de 2010

Josep Ribas i Seix

President de la Comissió Executiva

d'Ajuts Universitaris

Annex

  1. Normes generals

    —1 Objecte

    1.1 Concedir ajuts a l'estudiantat de les universitats catalanes o dels centres d'estudis superiors d'ensenyaments artístics de Catalunya que hagi obtingut una estada acadèmica de mobilitat, per tal de contribuir al finançament de les despeses que comporta la realització d'estudis en altres països.

    S'estableixen tres modalitats d'ajuts:

    Modalitat A, estada acadèmica, amb reconeixement acadèmic, en el marc del programa ERASMUS, adreçada a l'estudiantat de les universitats catalanes.

    Modalitat B, estada acadèmica, amb reconeixement acadèmic, en el marc dels programes de mobilitat internacional, adreçada a l'estudiantat de les universitats catalanes.

    Modalitat C, estada acadèmica, amb reconeixement acadèmic, en el marc del programa ERASMUS i altres programes de mobilitat internacional, adreçada a l'estudiantat dels centres d'estudis superiors d'ensenyaments artístics de Catalunya.

    En cap cas no es pot optar a més d'una modalitat.

    1.2 En el marc de les relacions bilaterals en l'àmbit de l'euroregió, s'ha previst atorgar un ajut complementari per al foment i la promoció de la mobilitat adreçat a l'estudiantat de les universitats catalanes que cursi estudis en universitats de les regions franceses de Languedoc-Rouissillon i Midi Pyrenées. Aquest ajut consisteix en un pagament únic de 600,00 euros i s'afegirà automàticament, si és el cas, als altres ajuts que l'estudiantat pugui percebre en el marc dels programes de mobilitat que preveu aquesta convocatòria (modalitat A i modalitat B) i sempre que compleixi els requisits que estableix la convocatòria: valoració de l'expedient acadèmic i coneixement suficient de la llengua de docència de la universitat.

    —2 Persones beneficiàries

    2.1 Es poden beneficiar d'aquesta convocatòria les persones que compleixin els requisits següents:

    1. Tenir la ciutadania de qualsevol estat membre de la Unió Europea o, en el cas de l'estudiantat no comunitari, és aplicable el que disposa la Llei orgànica 2/2009, d'11 de desembre, de reforma de la Llei orgànica 4/2000, d'11 de gener, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seva integració social.

    2. Haver formalitzat la matrícula en una universitat del sistema universitari català o en un centre d'estudis superiors d'ensenyaments artístics de Catalunya en el curs acadèmic 2009-2010, situació que s'ha de mantenir en el moment de gaudir de l'ajut.

      2.2 Requisits.

      Modalitat A: s'ha d'estar matriculat o matriculada en algun dels estudis adreçats a l'obtenció d'un títol oficial de primer i/o de segon cicle, o només de segon cicle, o d'estudis de grau o màster universitari (segons el DIUE de la Generalitat de Catalunya, http://estudisuniversitaris.gencat.cat), o d'estudis adreçats a l'obtenció de títols propis de les universitats catalanes, amb l'organització, l'estructura, la durada i les característiques acadèmiques equivalents als estudis que condueixen als títols universitaris oficials de primer cicle, de primer i segon cicle o només de segon cicle. S'exclouen, en tot cas, els màsters no universitaris, els cursos de postgrau, els d'extensió universitària i els doctorats.

      Modalitat B: s'ha d'estar matriculat o matriculada en algun dels estudis adreçats a l'obtenció d'un títol oficial de primer i/o de segon cicle, o només de segon cicle, o d'estudis de grau o màster universitari, situació que s'ha de mantenir en el moment de gaudir de l'ajut.

      Modalitat C: s'ha d'estar matriculat o matriculada en algun dels estudis adreçats a l'obtenció d'un títol d'ensenyament artístic superior a Catalunya amb equivalència universitària.

      En totes les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR