ORDRE MAH/230/2009, de 5 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions a les empreses inscrites en el registre europeu de gestió i auditoria ambiental (EMAS) i a les empreses que disposin de l'etiqueta ecològica europea i/o el distintiu de garantia de qualitat ambiental per al finançament d'actuacions de promoció, comunicació i millora ambiental.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Medi Ambient i Habitatge
Rango de LeyOrdre

ORDRE

MAH/230/2009, de 5 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions a les empreses inscrites en el registre europeu de gestió i auditoria ambiental (EMAS) i a les empreses que disposin de l'etiqueta ecològica europea i/o el distintiu de garantia de qualitat ambiental per al finançament d'actuacions de promoció, comunicació i millora ambiental.

El Departament de Medi Ambient i Habitatge, mitjançant la Direcció General de Qualitat Ambiental, com a organisme competent pel sistema comunitari de gestió i auditoria ambiental (EMAS) de la Unió Europea, té assignades, entre les seves funcions, la de fomentar tot tipus d'organitzacions en els sistemes de gestió ambiental, instruments de caràcter voluntari que permeten assolir millor un alt nivell de protecció integral del medi ambient en el marc d'un desenvolupament sostenible.

Així mateix, aquesta Direcció General també és organisme competent dels sistemes d'etiquetatge ecològic, instruments que promouen de manera voluntària la fabricació, l'ús i el consum de productes o prestació de serveis amb un menor impacte sobre el medi ambient.

La Direcció General de Qualitat Ambiental ha dut a terme, i ho continua fent, múltiples actuacions per a la promoció i difusió, tant en matèria de sistemes de gestió ambiental, com en els sistemes de les ecoetiquetes, a través de seminaris, jornades, publicació de guies, etc. És per això que amb la present ordre s'ha cregut oportú avançar en aquesta línia, fomentant actuacions de promoció i millora ambiental, amb la participació de les empreses registrades EMAS o que disposin d'etiqueta ecològica o distintiu de garantia de qualitat ambiental.

Les actuacions que són objecte de subvenció van dirigides tant a la promoció, sensibilització i difusió de l'EMAS i/o les ecoetiquetes, a través de material divulgatiu, jornades, campanyes o portals a internet; com a la realització d'estudis o actuacions d'impuls en camps innovadors: la millora de l'impacte ambiental en processos, productes o serveis, l'ambientalització de la compra o la integració de l'àmbit ambiental en el marc de la responsabilitat social.

Atès el que disposa el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei general de subvencions;

D'acord amb l'article 92.3 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases reguladores de les subvencions a les empreses inscrites en el registre europeu de gestió i auditoria ambiental (EMAS) i a les empreses que disposin de l'etiqueta ecològica europea i/o el distintiu de garantia de qualitat ambiental per al finançament d'actuacions de promoció, comunicació i millora ambiental, que consten a l'annex de la present Ordre.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 5 de maig de 2009

Francesc Baltasar i Albesa

Conseller de Medi Ambient i Habitatge

Annex

Bases reguladores de les subvencions a les empreses inscrites en el registre europeu de gestió i auditoria ambiental (EMAS) i a les empreses que disposin de l'etiqueta ecològica europea i/o el distintiu de garantia de qualitat ambiental per al finançament d'actuacions de promoció, comunicació i millora ambiental

.1 Objecte de les subvencions

Aquestes bases tenen per objecte regular les subvencions destinades a les empreses inscrites en el registre europeu de gestió i auditoria ambiental (EMAS) i a les empreses que disposin de l'etiqueta ecològica europea i/o el distintiu de garantia de qualitat ambiental per al finançament d'actuacions de promoció, comunicació i millora ambiental.

.2 Actuacions subvencionables

2.1 Poden ser objecte de les subvencions regulades en les presents bases les actuacions següents:

Promoció, sensibilització i/o difusió del sistema EMAS i/o dels sistemes d'ecoetiquetatge com, per exemple, la realització de material divulgatiu, l'organització de jornades o seminaris, la realització de campanyes en mitjans de comunicació, el disseny de portals o webs a Internet.

Realització d'estudis per disminuir l'impacte ambiental dels processos, productes i serveis de les empreses beneficiaries dels ajuts com, per exemple, estudis de cicle de vida, d'ecodisseny, de minimització, d'ambientalització de la compra de productes i serveis.

2.2 Les actuacions subvencionables s'hauran d'haver realitzat durant l'any anterior al de la convocatòria vigent i fins el dia en què finalitzi el termini de presentació de sol·licituds de la convocatòria vigent.

2.3 No són subvencionables les actuacions consistents en inversions en béns materials inventariables, ni aquelles que vinguin derivades del compliment de la normativa ambiental, ni aquelles que siguin objecte d'altres ajuts del Departament de Medi Ambient i Habitatge.

.3 Destinataris/àries

3.1 Poden optar a les subvencions regulades en aquestes bases les empreses privades o públiques que disposin en el moment de sol·licitar l'ajut d'alguns dels següents certificats:

Sistema comunitari de gestió i auditoria ambiental EMAS.

Etiqueta ecològica de la Unió Europea.

Distintiu de garantia de qualitat ambiental.

3.2 Poden optar a les subvencions regulades en aquestes bases les empreses previstes a la base 3.1 que reuneixin els requisits següents:

  1. En el cas de persones jurídiques, estar legalment constituïdes i inscrites en el registre corresponent.

  2. Estar al corrent de les obligacions tributàries davant l'Estat i la Generalitat, i de les obligacions davant la Seguretat Social.

  3. No trobar-se en cap de les circumstàncies previstes a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

    ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR