ORDRE ECO/322/2013, de 12 de desembre, per la qual es determinen els requisits necessaris per no liquidar i anul·lar les liquidacions dels deutes tributaris i no tributaris de la Generalitat de Catalunya que no excedeixen els 6 euros, i per la qual es determina el límit exempt respecte del qual a les sol·licituds de fraccionament i ajornament no serà necessària la prestació de garantia.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyOrdre

L’article 2 de la Llei 7/2007, de 17 de juliol, de l’Agència Tributària de Catalunya, estableix que corresponen a aquesta Agència les funcions de gestionar, liquidar, inspeccionar i recaptar els tributs propis de la Generalitat i els tributs estatals cedits totalment a la Generalitat, d’acord amb el que disposa l’article 204 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, així com gestionar la recaptació per la via executiva dels ingressos de dret públic no tributaris de l’Administració de la Generalitat i dels ens que conformen el sector públic de la Generalitat.

La disposició addicional novena de la Llei 30/2002, de 30 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2003, autoritza el conseller o consellera d’Economia i Finances perquè pugui disposar la no-liquidació o, si escau, l’anul·lació i la baixa en comptabilitat de les liquidacions de les quals resultin deutes inferiors a la quantia que es fixi com a insuficient per cobrir el cost que la seva exacció i recaptació comportin.

Posteriorment, l’article 18.2 de la Llei 7/2004, de 16 de juliol, de mesures fiscals i administratives, pel qual es modifica l’article 26.4 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, regula, ja no amb caràcter transitori sinó definitiu, la facultat del conseller o consellera d’Economia i Finances per disposar la no-liquidació o, si correspon, l’anul·lació i la baixa de la comptabilitat de les liquidacions que compleixin les condicions anteriorment establertes.

D’acord amb aquestes disposicions legals, en data 10 de juny de 2009 es va publicar l’Ordre ECF/292/2009, de 21 de maig, per la qual es modifica l'Ordre ECF/523/2008, de 10 de novembre, per la qual es determinen els requisits necessaris per no liquidar i anul·lar les liquidacions de deutes tributaris i no tributaris de la Generalitat de Catalunya que no excedeixin els 50 euros, i per la qual es determina el límit exempt respecte del qual a les sol·licituds de fraccionament i ajornament no serà necessària la prestació de garantia. L’Ordre ECF/292/2009, fixa en 60 euros la quantia prevista en l’Ordre ECF/523/2008.

Això no obstant, amb posterioritat a la publicació d’aquestes ordres, el Parlament de Catalunya ha aprovat nous impostos la liquidació dels quals, en molts supòsits, pot ser inferior als 60 euros, fet que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR