DECRET 167/2000, de 2 de maig, de mesures excepcionals en matèria de fonts d'abastament públiques afectades per nitrats.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

167/2000, de 2 de maig, de mesures excepcionals en matèria de fonts d’abastament públiques afectades per nitrats.

El Govern de la Generalitat, mitjançant Acord de data 3 d’abril de 2000, va aprovar el Pla de prevenció i correcció de la contaminació per nitrats, el Programa de mesures de gestió dels recursos hídrics en les zones vulnerables a la contaminació per nitrats, designades al Decret 283/1998, de 21 d’octubre, i les Mesures de gestió de les dejeccions ramaderes a les zones vulnerables per contaminació per nitrats.

Per la seva part, el Consell d’Administració, òrgan de govern en règim de participació de l’Agència Catalana de l’Aigua, en la sessió celebrada el 4 d’abril de 2000, va ratificar el Programa de mesures de gestió dels recursos hídrics.

El seguiment i el control realitzats de la concentració de nitrats en les aigües, ha permès constatar la seva presència, en determinades fonts de proveïment destinades al consum humà, en concentracions que exigeixen una actuació immediata de l’Administració adreçada a corregir aquesta situació i garantir l’abastament en les condicions adequades.

Per fer front a situacions excepcionals o estats de necessitat, l’article 12.2.c) de la Llei 6/1999, de 12 de juliol, d’ordenació, gestió i tributació de l’aigua, faculta el Govern perquè adopti les mesures adients per superar-les amb els efectes que estableix l’article 56 de la Llei 29/1985, de 2 d’agost, d’aigües.

Per tant, a proposta de conseller de Medi Ambient i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte

És objecte del present Decret l’adopció de les mesures excepcionals necessàries per tal de fer front a la contaminació per nitrats d’alguns aqüífers explotats per al proveïment públic.

Article 2

Àmbit

Les mesures previstes en el present Decret són d’aplicació en aquells aqüífers de les zones vulnerables afectats de contaminació per nitrats.

Article 3

Anàlisi d’alternatives de proveïment

3.1 Atesa la situació d’alguns proveïments d’aigua en relació amb el contingut de nitrats, el Departament de Medi Ambient, mitjançant l’Agència Catalana de l’Aigua, promourà fonts de proveïment alternatives d’origen superficial o subterrani exemptes d’aquesta contaminació, amb la finalitat de substituir o de complementar (per dilució), les existents, sempre que sigui possible, de manera que es compleixi la normativa sanitària d'aplicació.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR