DECRET 21/1981, de 4 de febrer, pel qual es regula l'exercici de les competències en matèria de ports.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

El Reial Decret 2876/1980, de 12 de desembre, ha traspassat de l'Estat a la Generalitat de Catalunya serveis i funcions que aquest prestava a Catalunya en matèria de ports.

Segons la disposicó transitòria segona de l'Estatut, mentre el Parlament de Catalunya no legisli sobre les matèries de la seva competència, continuaran en vigor les actuals lleis i disposicions de l'Estat que es refereixen a les esmentades matèries.

La Llei 1/1966, de 28 de gener, sobre règim financer dels ports, estableix que els fons recaptats a cada port, procedents dels recursos que aquesta llei arbitra, ha de tenir una destinació especial. Amb motiu d'això, la Llei 27/1968, del 20 de juny, va confiar l'administració dels ports a un Organisme gestor, la Comisión Administrativa de Puertos. L'estructura i el funcionament d'aquesta Comissió van ésser reorganitzats pel Reial Decret 1958/1978, del 26 de juny. A l'esmentada estructura figura la denominada Comisión periférica de los Puertos de Cataluña, inclosa expressament en els serveis traspassats a la Generalitat.

El règim especial dels ports i la seva estructura orgànica peculiar obliguen que, amb caràcter provisional i sens perjudici de la definitiva regulació que s'estableixi, es dicti una disposició que asseguri la prestació, sense solució de continuïtat, d'un servei tan important.

Atès el que s'ha exposat, a proposta del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer 1

La gestió dels serveis i funcions que.

han estat transferits es realitzarà, en relació amb els ports no subjectes a concessió, mitjançant la Comissió de Ports de Catalunya. 2. La Subdirecció de Ports i Costes, dependent de la Direcció d'Obres Públiques, s'encarregarà de les funcions d'estudi i gestió de la planificació i desenvolupament portuari: tècniques d'explotació, projectes i obres, així com la seva contractació en relació amb els ports no esportius en règim de concessió i amb els ports esportius. Respecte als ports no subjectes a concessió, realitzarà les funcions de planificació i ordenació i, de les abans esmentades, aquelles no atribuïdes a la Comissió de Ports de Catalunya.

Article segon 1

El règim financer dels ports no.

subjectes a concessió traspassats a la Generalitat serà el que estableix la Llei 1/1966, de 28 de gener.

Article tercer

- La Comissió de Ports de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR