ORDRE AAR/404/2010, de 27 de juliol, per la qual es declara oficialment l'existència d'un focus del cargol poma (Pomacea sp.) a l'hemidelta esquerra del Delta de l'Ebre.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/404/2010, de 27 de juliol, per la qual es declara oficialment l'existència d'un focus del cargol poma (Pomacea sp.) a l'hemidelta esquerra del Delta de l'Ebre.

Pomacea sp. és un cargol aquàtic de grans dimensions originari de Amèrica del Sud, i que ha estat àmpliament introduït a Amèrica del Nord, al sud-est asiàtic i a Hawai, on està provocant danys de consideració a les zones arrosseres.

El mes d'agost de 2009, es va detectar la presència de cargol poma ( Pomacea sp) en sèquies del municipi de l'Aldea (comarca del Baix Ebre). Darrerament s'ha constatat que s'ha introduït i propagat en diversos camps d'arròs on està afectant greument aquest cultiu.

Per tal d'evitar la seva propagació a altres zones del Delta de l'Ebre i que pugui afectar el cultiu de l'arròs amb greus conseqüències econòmiques, socials i ambientals, cal prendre mesures urgents per al seu control.

Atès el que estableix el Decret 6/1985, de 14 de gener, sobre mesures urgents per a l'eradicació de focus de plagues especialment perilloses per als vegetals.

D'acord amb el que disposa l'article 14 de la Llei 43/2002, de 20 de novembre, de sanitat vegetal amb la proposta de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article únic

Es declara oficialment l'existència d'un focus del cargol poma ( Pomacea sp.) a l'hemidelta esquerre del Delta de l'Ebre, comarca del Baix Ebre.

Els/les agricultors/es han de vigilar els seus camps d'arròs i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR