ORDRE de 23 de juliol de 1984, per la qual s'aprova el Pla d'Experimentació de la reforma del Cicle Superior d'E.G.B. i del Primer Cicle d'Ensenyament Secundari i es fan públics els centres de Catalunya que la portaran a terme en fase inicial, durant el curs acadèmic 1984-85.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyOrdre

La conveniència d'estructurar el marc curricular i funcional del Cicle Superior d'E.G.B., així com de revisar els actuals ensenyaments secundaris, fa necessari endegar un pla d'experimentació amb l'objectiu d'aconseguir un procés d'aprenentatge coordinat tant a nivell de continguts com de metodologia i de relació educativa que comprengui el període evolutiu dels 12 als 16 anys.

Cal considerar, així mateix, els plantejaments d'una educació amatent a la maduració psicològica dels adolescents i llurs diferències individuals, interessos, capacitats i necessitats i capaç de fomentar les aportacions creatives de cada individu per tal d'inserir-se solidàriament en la societat.

Una reforma educativa, perquè sigui eficaç, ha de basar-se en la realitat sociocultural, detectar les necessitats objectives contrastant-les amb els recursos disponibles i oferir, alhora, una proposta engrescadora i participativa capaç d'implicar-hi tots els sectors socials afectats.

En atenció a les consideracions esmentades, el Departament d'Ensenyament ha elaborat un pla pel qual s'experimenta coordinadament la reforma del Cicle Superior d'E.G.B. i la de Primer Cicle d'Ensenyament Secundari (14-16 anys).

Per al desenvolupament de tal experimentació en una fase inicial i prèvia convocatòria als centres docents, n'han estat seleccionats uns quants atenent l'actual disseny d'escolarització públic-privat i els factors tipològics rural, comarcal, urbà, suburbà, per tal d'obtenir una mostra significativa en aquest respecte.

En funció del que s'ha exposat anteriorment, d'acord amb la Llei 8/1983, de 18 d'abril, de Centres Docents Experimentals, en ús de les atribucions conferides a l'article quinze de la Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, i el Reial Decret 2809/1980, de 3 d'octubre, sobre traspàs de serveis en matèria d'ensenyament, i sens perjudici de les facultats atribuïdes a l'Estat per la Constitució i la Llei Orgànica 5/1980, de 19 de juny, d'Estatut de Centres Escolars,

Ordeno:

Article primer

- S'aprova el Pla d'Experimentació de la

reforma del Cicle Superior d'Educació General Bàsica i del primer Cicle d'ensenyament secundari, els objectius del qual es relacionen a l'Annex I d'aquesta disposició. L'esmentat Pla serà experimentat en la seva fase inicial, durant el curs acadèmic 1984-1986, als centres i amb l'abast que per a ambdós cicles s'especifiquen a l'Annex II. Els al·ludits centres seran...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR