ORDRE ARP/342/2002, de 4 d'octubre, per la qual es modifiquen les bases reguladores de les mesures extraordinàries d'ajut per pal-liar els danys catastròfics produïts per les adversitats climàtiques o incendis i es convoquen els ajuts per pal-liar la disminució en el volum de la comercialització de les cooperatives agràries a conseqüència dels...

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE ARP/342/2002, de 4 d'octubre, per la qual es modifiquen les bases reguladores de les mesures extraordinàries d'ajut per pal-liar els danys catastròfics produïts per les adversitats climàtiques o incendis i es convoquen els ajuts per pal-liar la disminució en el volum de la comercialització de les cooperatives agràries a conseqüència dels danys originats a les explotacions agràries per les gelades dels dies 20, 21 i 22 d'abril de 2001.

L'Ordre de 28 de setembre de 2001 (DOGC núm. 3487, de 5.10.2001) estableix les bases reguladores de les mesures extraordinàries d'ajut per pal-liar els danys catastròfics produïts per adversitats climàtiques o incendis, les quals van ser modificades mitjançant l'Ordre de 7 de desembre de 2001 (DOGC núm. 3532, de 12.12.2001).

Els dies 20, 21 i 22 d'abril de 2001, diverses comarques catalanes van patir els efectes d'una forta gelada que, entre d'altres sectors, va afectar greument les explotacions agràries de la vinya. Aquesta adversitat climàtica va produir una important disminució de la producció, la qual cosa va comportar una forta reducció del volum d'entrades a les cooperatives. Això va implicar, a la vegada, una disminució en el volum de comercialització de les cooperatives però amb un manteniment de les despeses fixes.

Cal afegir que a l'actual Pla d'assegurances agràries combinades no hi ha la possibilitat de contractar una pòlissa que cobreixi aquest risc.

Per aquests motius i atès el que preveu la disposició addicional de l'esmentada Ordre de 28 de setembre de 2001, es considera convenient establir uns ajuts específics amb la finalitat de garantir l'estabilitat econòmica de les cooperatives afectades.

Així mateix, es valora la conveniència de modificar l'apartat 10.2 de les bases reguladores aplicables a aquests ajuts, aprovades per l'Ordre de 28 de setembre de 2001, pel que fa a la justificació de les activitats realitzades.

D'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Modificar l'apartat 10.2 de les bases reguladores de les mesures extraordinàries d'ajut per pal-liar els danys catastròfics produïts per adversitats climàtiques o incendis, aprovades per l'article 1 de l'Ordre de 28 de setembre de 2001, el qual queda redactat de la manera següent:

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR