DECRET 15/2006, de 14 de febrer, de creació de la Secretaria d'Estratègia i Coordinació del Departament de Salut.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

15/2006, de 14 de febrer, de creació de la Secretaria d'Estratègia i Coordinació del Departament de Salut.

El Govern, d'acord amb les disponibilitats pressupostàries pot crear en el si d'un departament secretaries sectorials si l'especificitat o la complexitat tècnica o organitzativa d'un determinat àmbit material ho requereix.

De conformitat amb el que s'ha exposat, atès el que disposa la Llei 13/1989, de 14 de desembre d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta de la consellera de Salut, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Es crea dins del Departament de Salut la Secretaria d'Estratègia i Coordinació, amb rang orgànic de secretaria general, en els termes que preveu l'article 11 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat, modificada per la Llei 2/1992, de 7 de juliol.

Article 2

2.1 Corresponen a la Secretaria d'Estratègia i Coordinació les funcions següents:

  1. Dirigir la planificació estratègica de les polítiques sanitàries i coordinar-ne el seu desenvolupament.

  2. Determinar criteris generals d'ordenació i planificació dels serveis sanitaris i sociosanitaris que constitueixen les prestacions assistencials del sistema sanitari públic.

  3. Dirigir i coordinar els processos d'elaboració dels plans directors que el Departament promogui.

  4. Coordinar les actuacions relacionades amb el Pla de salut de Catalunya, el seu seguiment i la seva avaluació.

  5. Promoure activitats en matèria de programes sanitaris tendents a la prevenció de la malaltia i a la promoció de la salut, i avaluar-ne els resultats.

  6. Dissenyar estratègies de planificació dels recursos humans del sistema sanitari públic.

  7. Planificar, coordinar i promoure actuacions en matèria de formació especialitzada en ciències de la salut i d'ordenació de les professions sanitàries.

  8. Promoure i fomentar la intervenció dels agents socioeconòmics en els plans i programes inclosos en el seu àmbit d'actuació.

  9. Impulsar i promoure acords de col·laboració amb organismes i institucions amb responsabilitats en serveis socials per a l'execució de polítiques d'atenció sociosanitària.

  10. Fomentar i planificar la recerca en ciències de la salut i en l'àmbit de l'avaluació de les tecnologies mèdiques.

  11. Vetllar per l'execució de polítiques de qualitat.

  12. Coordinar l'activitat del òrgans competents en les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR