ACORD GOV/199/2009, de 9 de desembre, pel qual es declara l'ocupació urgent dels béns i drets afectats d'expropiació pel Projecte RB-08148 'Ferm. Millora del ferm i obres complementàries a la carretera BV-2421 del PK 0+150 al PK 5+145. Tram: la Palma de Cervelló', del terme municipal de la Palma de Cervelló (comarca del Baix Llobregat).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyAcord

ACORD

GOV/199/2009, de 9 de desembre, pel qual es declara l'ocupació urgent dels béns i drets afectats d'expropiació pel Projecte RB-08148 "Ferm. Millora del ferm i obres complementàries a la carretera BV-2421 del PK 0+150 al PK 5+145. Tram: la Palma de Cervelló", del terme municipal de la Palma de Cervelló (comarca del Baix Llobregat).

El Projecte RB-08148 "Ferm. Millora del ferm i obres complementàries a la carretera BV-2421 del PK 0+150 al PK 5+145. Tram: la Palma de Cervelló", del terme municipal de la Palma de Cervelló, el va aprovar la Direcció General de Carreteres, el 25 d'agost de 2009.

L'aprovació del Projecte per l'Administració porta implícita la declaració d'utilitat pública i la necessitat d'ocupació dels béns i drets afectats.

La carretera BV-2421, que connecta la Palma de Cervelló amb la carretera B-24 que uneix aquesta zona amb la xarxa viària i que comunica amb la ciutat de Barcelona, té una gran afluència de vehicles donat el creixement de la densitat de població en les urbanitzacions que existeixen en aquesta zona. El seu ferm presenta un alt deteriorament, la qual cosa comporta riscos innecessaris i situacions de perill als usuaris que hi transiten. Així mateix, la gran afluència de vehicles pesants al polígon industrial Can Mascaró, fa que sigui un tram amb un alt risc per a la seguretat viaria.

L'obra projectada té per objecte el reforçament del ferm de la carretera BV-2421, en el tram esmentat, buscant la seva homogeneïtat al llarg del traçat per tal de poder augmentar la visibilitat viària i fer més segura la via. Així mateix, es millorarà l'adherència del ferm en el tram interurbà, es netejaran i es construiran els corresponents drenatges transversals, i es reposarà la senyalització horitzontal de la via. També es millorarà l'accés al polígon industrial Can Mascaró, mitjançant l'eixamplament del tronc de la via per a la construcció del tercer carril per a l'entrada i sortida de vehicles del polígon, la qual cosa millorarà la seguretat viària pels vehicles que vagin a efectuar el gir.

L'aplicació del procediment excepcional d'urgència en l'ocupació dels béns afectats que preveu l'article 52 de la Llei de 16 de desembre de 1954, d'expropiació forçosa, està motivada per tal d'evitar els danys i riscos de tot ordre que la situació actual comporta per a la seguretat viària, ja que, en cas de no actuar amb caràcter urgent, la demora en la seva solució podria comportar un augment de la sinistralitat viària.

D'acord amb el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR