ORDRE ARP/61/2003, d'11 de febrer, per la qual es convoquen els ajuts per cobrir les necessitats financeres de les explotacions agràries afectades pels danys catastròfics produïts pels aiguats dels dies 9 i 10 d'octubre de 2002 a la comarca del Baix Llobregat.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE ARP/61/2003, d'11 de febrer, per la qual es convoquen els ajuts per cobrir les necessitats financeres de les explotacions agràries afectades pels danys catastròfics produïts pels aiguats dels dies 9 i 10 d'octubre de 2002 a la comarca del Baix Llobregat.

Les fortes pluges registrades a la comarca del Baix Llobregat els dies 9 i 10 d'octubre de 2002 van produir un fort escolament que el terreny va ser incapaç d'absorbir, i les aigües desbordades dels torrents i rieres van ocupar zones fora del seu cabal habitual. Això va provocar inundacions en bona part dels conreus d'horta de diversos municipis del delta del riu Llobregat i altres propers. A més a més, l'acumulació d'aigua es va mantenir durant alguns dies, la qual cosa va produir forts danys als conreus esmentats, i en alguns casos la seva total destrucció.

Malgrat que la zona afectada no és molt extensa, els danys produïts són molt importants, la qual cosa pot posar en perill l'estabilitat econòmica de les explotacions afectades.

Per aquest motiu, es considera convenient establir uns ajuts específics amb la finalitat de garantir l'estabilitat de les explotacions agràries.

Valorada la conveniència d'establir ajuts per tal de pal-liar els danys soferts per les explotacions agràries produïts pels aiguats esmentats.

D'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

1.1 Convocar els ajuts destinats a cobrir les necessitats financeres de les explotacions agràries afectades pels danys catastròfics produïts pels aiguats dels dies 9 i 10 d'octubre de 2002, d'acord amb les bases reguladores aprovades per l'Ordre de 28 de setembre de 2001 (DOGC núm. 3487, de 5.10.2001).

1.2 Es podran acollir a aquests ajuts els titulars de les explotacions agràries afectades pels aiguats dels dies 9 i 10 d'octubre de 2002 situades als municipis de Cornellà de Llobregat, Gavà, l'Hospitalet de Llobregat, el Papiol, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Santa Coloma de Cervelló i Viladecans, en els termes que estableix l'apartat 3 de les bases reguladores aprovades per l'Ordre de 28 de setembre de 2001 i que hagin presentat declaració de danys a l'Oficina del Baix Llobregat o sol-licitud d'ajut d'acord amb el que fixa el Decret 315/2002, de 19 de novembre, sobre adopció de mesures per pal-liar els danys ocasionats amb motiu dels aiguats de l'estiu i la tardor de 2002, abans del 21 de desembre.

1.3 Pel que fa al pla de millora addicional que podran sol-licitar els agricultors professionals a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR