DECRET 274/1999, de 13 d'octubre, de creació del fitxer automatitzat de dades de caràcter personal del Centre d'Emergències 1-1-2.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

DECRET

274/1999, de 13 d’octubre, de creació del fitxer automatitzat de dades de caràcter personal del Centre d’Emergències 1-1-2.

L’article 18 de la Llei orgànica 5/1992, de 29 d’octubre, de regulació del tractament automatitzat de les dades de caràcter personal, estableix que la creació, modificació o supressió de fitxers automatitzats de les administracions públiques només es pot fer mitjançant una disposició general degudament publicada.

El Reial decret 903/1997, de 16 de juny, regula l’accés mitjançant xarxes de telecomunicacions al servei d’atenció de trucades d’urgència a través del número telefònic 112.

L’article 5.1 d’aquest Reial decret estableix que la prestació del servei la duran a terme les comunitats autònomes, i en aquest sentit l’Administració de la Generalitat de Catalunya s’ha constituït en entitat prestatària del servei d’atenció de trucades d’urgències a través del número telefònic 112.

L’entrada en funcionament del servei esmentat comporta la necessitat d’utilitzar fitxers automatitzats amb dades de caràcter personal, que es troben en l’àmbit d’aplicació de la Llei orgànica 5/1992, de 29 d’octubre.

D’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Governació, i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Es crea el fitxer automatitzat de dades de caràcter personal corresponent al servei d’atenció de trucades d’urgència a través del número telefònic 112, amb la denominació de fitxer del Centre d’Emergències 1-1-2.

Article 2

Aquest fitxer automatitzat el gestiona el Departament de Governació i està subjecte a la Llei orgànica 5/1992, de 29 d’octubre, de regulació del tractament automatitzat de dades de caràcter personal.

Article 3

A l’annex d’aquest Decret es regula el tractament automatitzat del fitxer i se n’estableixen la finalitat i els usos previstos, les persones i els col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades de caràcter personal, els procediments de recollida de dades, l’estructura bàsica del fitxer, la descripció del tipus de dades de caràcter personal que conté, les cessions de dades previstes i l’òrgan administratiu responsable davant el qual es poden exercir els drets d’accés, de rectificació i de cancel·lació.

Article 4

El director del Programa de Trucades d’Urgència 112 és la persona responsable del fitxer automatitzat tal com consta a l’annex i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR