ORDRE PRE/144/2009, de 25 de març, per la qual es crea un fitxer de dades de caràcter personal de prevenció de riscos laborals en el Departament de la Presidència.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PRE/144/2009, de 25 de març, per la qual es crea un fitxer de dades de caràcter personal de prevenció de riscos laborals en el Departament de la Presidència.

D'acord amb el que estableix l'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, la creació, modificació o supressió de fitxers de les administracions públiques només pot fer-se mitjançant una disposició general publicada al BOE o al diari oficial que correspongui.

La disposició addicional tercera de la Llei 5/2002, de 19 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, habilita els consellers de la Generalitat, dins l'àmbit de les competències respectives, per a la creació, la modificació i la supressió, mitjançant ordre, dels fitxers que siguin pertinents.

En aquest moment es planteja la conveniència de crear un fitxer de dades de prevenció de riscos laborals en el Departament de la Presidència, amb l'objectiu d'ordenar en un sol instrument jurídic les dades personals generades en els processos relatius a l'avaluació de riscos laborals, la informació i formació en relació amb la prevenció, la prestació de primers auxilis i plans d'emergència, i la vigilància de la salut dels treballadors i treballadores en relació amb els riscos derivats del treball.

En conseqüència, en ús de les facultats que m'atorga l'article 12.d) de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i tenint en compte el que estableix la disposició addicional tercera de la Llei 5/2002, de 19 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, amb l'informe preceptiu de l'Agencia Catalana de Protecció de Dades, i d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Objecte de l'Ordre i normativa aplicable

Aquesta Ordre té per objecte crear un fitxer de prevenció de riscos laborals que conté dades de caràcter personal, descrit en l'annex únic.

El fitxer que es crea es troba subjecte a tots els efectes a la regulació continguda en la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal i a la normativa de desplegament d'aquesta llei.

Article 2

Contingut del fitxer que es crea

En relació amb el fitxer que es crea s'estableix l'àmbit, la denominació, la seva finalitat i els usos previstos, les persones o col·lectius afectats, el procediment de recollida de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR