ORDRE PRE/545/2009, de 9 de desembre, per la qual es crea un fitxer de dades personals de control de presència del Departament de la Presidència.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PRE/545/2009, de 9 de desembre, per la qual es crea un fitxer de dades personals de control de presència del Departament de la Presidència.

D'acord amb el que estableix l'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, la creació, modificació o supressió de fitxers de les administracions públiques només pot fer-se mitjançant una disposició general publicada al BOE o al diari oficial que correspongui.

La disposició addicional tercera de la Llei 5/2002, de 19 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, habilita als consellers i a les conselleres de la Generalitat, dins l'àmbit de les competències respectives, per a la creació, la modificació i la supressió, mitjançant una Ordre, dels fitxers que siguin pertinents.

En aquest moment es planteja la conveniència de crear un fitxer de dades de caràcter personal de control de presència en el Departament de la Presidència, per poder gestionar en un nou sistema d'informació el control dels accessos a les dependències administratives del Departament, mitjançant un procediment de control en línia que permeti, en tot moment, tenir un control de les entrades i de les sortides així com també limitar la lliure circulació en determinades zones. Així mateix, tindrà per finalitat el control del compliment de l'horari laboral, únicament, pel que fa al personal del Departament de la Presidència.

Les entrades als edificis de les dependències administratives del Departament es dotaran de sistemes d'accés amb portelles automàtiques, com també de lectors biomètrics de verificació i lectors de targetes de proximitat, per fer compatible la facilitat d'accés de les persones amb la garantia de la seguretat als edificis.

Aquest nou sistema d'informació requereix el tractament de les dades de caràcter personal contingudes en el fitxer Gestió de seguretat del Departament de la Presidència.

En conseqüència, en ús de les facultats que m'atorga l'article 12.d) de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i tenint en compte el que estableix la disposició addicional tercera de la Llei 5/2002, de 19 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, amb l'informe preceptiu de l'Agencia Catalana de Protecció de Dades, i d'acord amb el dictamen preceptiu de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Objecte de l'Ordre

Aquesta Ordre té per objecte...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR