ORDRE ASC/227/2007, de 22 de juny, per la qual es crea el fitxer únic de prestacions socials de caràcter econòmic previst per la Llei 13/2006, de 27 de juliol.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ASC/227/2007, de 22 de juny, per la qual es crea el fitxer únic de prestacions socials de caràcter econòmic previst per la Llei 13/2006, de 27 de juliol.

L'article 11.2 de la Llei 13/2006, de 27 de juliol, de prestacions socials de caràcter econòmic, preveu la creació .per reglament. d'un .fitxer únic de dades personals de totes les prestacions socials de caràcter econòmic..

L'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, per la seva banda, preveu la .creació. de fitxers de dades per mitjà de .disposició general., publicada en el diari oficial corresponent.

Al respecte, els fitxers de dades personals de la Generalitat de Catalunya es creen específicament per ordre de la Conselleria respectiva, des de l'entrada en vigor de la Llei 5/2002, de 19 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, la disposició addicional tercera de la qual estableix aquesta habilitació.

En ús d'aquesta potestat, la Conselleria de Benestar i Família va aprovar les Ordres BEF/419/2003 i BEF/485/2005, que regulen els fitxers .automatitzats. del Departament de Benestar i Família (ara, Departament d'Acció Social i Ciutadania), entre els quals es troba el fitxer .Expedients de Prestacions Individuals., en què es tracten actualment les dades generades per les prestacions assistencials.

Aquest fitxer ha servit per recollir temporalment les dades generades per les noves prestacions socials de caràcter econòmic, abans de l'aprovació d'aquesta Ordre, i es continuarà utilitzant per tractar les dades generades per les altres prestacions individuals gestionades pel Departament i situades fora de l'àmbit de la Llei 13/2006.

En la data d'aprovació d'aquesta Ordre, el Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya gestiona les prestacions socials de caràcter econòmic següents:

  1. Prestacions socials de caràcter econòmic de dret subjectiu, creades per la Llei 13/2006, de 27 de juliol, i desplegades pel Decret 123/2007, de 29 de maig:

    Prestació per a les persones joves extutelades.

    Prestació per al manteniment de les despeses de la llar dels cònjuges o familiars supervivents.

    Prestació complementària per a les persones pensionistes de la modalitat no contributiva, per invalidesa o jubilació.

    Prestació a l'acolliment d'una persona menor d'edat tutelada per la Generalitat de Catalunya.

    Prestació per al manteniment de les necessitats bàsiques.

  2. Prestacions socials de caràcter econòmic de dret de concurrència, la convocatòria de la qual va ser autoritzada per Acord GOV/31/2007, de 13 de febrer (DOGC núm. 4829, de 26.2.2007):

    Prestació d'ajuts d'atenció social a les persones amb discapacitat.

    Prestació d'ajuts de suport econòmic a les persones grans amb dependència.

    Prestació d'ajuts a l'acolliment residencial, centre de dia, habitatge tutelat i estades temporals per a gent gran.

    Prestació d'ajuts per a l'accés als habitatges amb serveis comuns per a persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental.

    L'existència d'aquestes prestacions requereix, perquè els òrgans gestors disposin de cobertura jurídica suficient en la gestió de les dades personals corresponents, l'aprovació, per ordre de la conselleria, del fitxer únic previst per la Llei.

    En conseqüència, en ús de les facultats que m'atorguen l'article 12.d) de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i la disposició addicional 3a de la Llei 5/2002, de 19 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, d'acord amb l'informe preceptiu de l'Agència Catalana de Protecció de Dades i d'acord amb el dictamen preceptiu, número 131/07, de la Comissió Jurídica Assessora,

    Ordeno:

Article 1

Creació

Es crea el Fitxer únic de prestacions socials de caràcter econòmic, d'acord amb el que preveuen l'article 11.3 de la Llei 13/2006, de 27 de juliol, de prestacions socials de caràcter econòmic, i l'article 20 de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR